2024. április 23. - Béla

Henkel-gyár épül Tatabányán

Zöldmezős beruházással ragasztógyárat épít a Henkel a Tatabánya-Környe ipari parkban. A gyár és a hozzá tartozó logisztikai központ előreláthatóan 2012-ig kezdi el működését, a beruházás értéke 14,7 millió euró, 80 főnek ad munkát - közölte a vállalat.
2010. október 26. kedd 15:46 - HírExtra
A társaság tájékoztatása szerint az üzembe Lengyelországból és Angliából telepítenek át termelést, valamint a Henkel jelenlegi, váci ragasztógyárának termelése is Tatabányára költözik.


A vállalat közölte, az új gyárral közelebbről szolgálhatják ki az elektronikai iparban tevékenykedő, közép-kelet-európai vevőiket. Azért döntöttek a tatabányai beruházás mellett, mert Magyarország Európa középpontjában helyezkedik el, és jelentős az elektronikai ipar koncentrációja.

A Henkel Magyarország Kft. váci ragasztógyárában 52-en dolgoznak. Az új telephelyen 80 ember számára lesz munkalehetőség. A Henkel felajánlotta a váci dolgozók számára a továbbfoglalkoztatást, amelynek feltételeiről az üzemi tanáccsal megkezdődnek a tárgyalások.

A Henkel Magyarország Kft. 2009-ben 83,9 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el, és állományi létszáma az éves átlagot tekintve 595 volt.

A Henkel világszerte három üzleti területe a mosó- és háztartási tisztítószerek, a kozmetika, illetve a ragasztási technológiák. Az 1876-ban alapított vállalat 2009-ben közel 50 ezer munkatársával 13,573 milliárd euró árbevételt és 1,364 milliárd euró üzleti eredményt ért el. A Henkel elsőbbségi részvényeit jegyzi a DAX német tőzsdeindex, a vállalat a Fortune Global 500-as listáján is szerepel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását