2024. április 29. - Péter

Superbody - az év testépítő versenye

14 éve után ismét fordulóponthoz ért Magyarország legnagyobb testépítő bajnokága. Ez a verseny hozta vissza halottaiból a magyar testépítő sportot és nevelte ki ezt a versenyzői generációt, amely már világbajnoki kapukat dönget.
2010. október 28. csütörtök 08:10 - HírExtra
Tóth Dániel – minden idők legjobb magyar testépítője. Egy szerény, de céltudatos és roppant professzionális amatőr testépítő, aki csak a sportpolitikának és az anyagiaknak köszönheti, hogy nem a Mr. Olympia színpadán áll – valamint annak, hogy költséghatékonysági szempontokat figyelembe véve ő inkább európai amatőr versenyeken pénzdíjakat nyer, ahelyett, hogy a gatyáját profi versenyzésre költse. Idén már nem vesz részt a Superbody küzdelmeiben – hogy miért? Mert verhetetlen és így lehetőséget ad másoknak is! De Tóth Dani a Superbody-n kezdte pályafutását, karrierje itt teljesedett ki – és remélhetőleg idén sok újabb Tóth Dani látható majd a színpadon!

Az idei Superbody a megújulás versenye lesz, az új tehetségeké. Az előző sportolói generációból már azok is külföldön versenyeznek, akik soha nem tudtak Superbody-t nyerni – most a terep egy új csapaté és persze azoké a nagy neveké, akik tudják, mit jelent ez a cím és egy-két VB kiruccanás mellett beugranak ide is, hogy a legértékesebb magyarországi bajnoki címet begyűjtsék.



De a Superbody nem csak a nagymenők versenye. A GP-nek nevezett királykategórián túl (amelynek a fent említett Tóth Dani többszörös bajnoka) Open, Újonc és Tinédzser testépítő kategóriákban indulnak a versenyzők. Ezek jellegzetessége, hogy testsúly korlát van: itt nem lehetnek „túl” izmosak a versenyzők, meg kell felelniük a testmagasság-100 + 10százalék súlykorlátnak. Hogy ez 14 év után a gyakorlatban mennyire „kevésbé izmos” embereket jelent, döbbenetes – átlagember számára valószínűleg elképesztő.

Ennél „lejjebb” van az Athetic, ahol kevésbé vastag, sportosabb, esztétikusabb fazonú srácok versenyeznek testmagasság -100 + 15 százalék súlykorláttal – ezen kategória sokszoros bajnoka Lénárd Lajos naturál testépítő még nyitva hagyta a kérdést, hogy indul-e. Az ő idei céljai között szintén világbajnokság szerepel, bár már tavaly is világbajnok volt.

A kezdő vagy hobbisportolók sincsenek hanyagolva: a legkisebb kategória „Forma” névre hallgat, ahol a szokásos versenyformával még nem rendelkező kezdők mérhetik fel képességeiket és tehetségüket.



A női mezőny is népes lesz: mind a nem különösebben izmos, inkább hagyományosan esztétikus Fitness Modell kategóriába, mind a sportosan izmos Fitness Formába számos jelentkező érkezik évről évre. Megfordultak itt már páran a hazai modellélet sztárjai is – a színvonalról árulkodik: volt arra precedens, hogy az utolsó helyen!

A Superbody minden évben a magyar testépítő élet csúcspontja: idén sem lesz másként. A kb. 150 legjobb testépítő október 30-án reggel 9 órától várja a Budakalászi Sportcsarnokban a rajongókat!

Idén egyedülálló módon élőközvetítés keretén belül az is nyomon követheti a versenyt akinek nem áll módjában kilátogatni a versenyre. http://body.builder.hu/superbody2010live.htm4

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását