2024. május 4. - Mónika, Flórián

Tarlós: csütörtökön tárgyalnak az Alsotmmal

A főváros vezetése arra törekszik, hogy Budapest a lehető legkisebb veszteséggel kerüljön ki az Alstom-ügyből, ezért csütörtökön meghallgatják a cég vezetőinek álláspontját - mondta Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester.
2010. október 27. szerda 16:12 - HírExtra
A politikus az Index hírportálnak nyilatkozott a múlt héten, és akkor jelezte: nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a szerződésbontás ellenére mégis megegyeznek az Alstommal a metrókocsik szállításáról.

A főpolgármester az MTI kérdésére, hogy mikor tárgyalnak a céggel, azt mondta: "kétségbeejtő", "katasztrofális", amit az előző városvezetés tett Alstom-ügyben, hozzátéve, az "megmagyarázhatatlan". De - fűzte hozzá - szeretnék "menteni, ami menthető", hogy a város a lehető legkisebb veszteséggel kerüljön ki az ügyből, ezért csütörtökön tárgyalnak a cég vezetőivel, meghallgatják a társaság álláspontját.

A BKV múlt szerdán közölte, hogy felmondta a 2-es és 4-es metróvonalra szánt szerelvények szállítási szerződését az Alstommal, miután a Nemzeti Közlekedési Hatóság jogerősen is elutasította a Metropolis vonatok végleges típusengedélyének kiadását.

Tarlós István szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "a metróberuházás körül elképesztő helyzet állt elő", mivel az előző városvezetés idején, körülbelül három hónappal ezelőtt a közgyűlés úgy döntött, amennyiben nem szerzi meg a jogerős hatósági engedélyt az Alstom, a BKV köteles felbontani a másfél évet késlekedő szállítóval a szerződést. Ám ezt a határozatot az előző városvezetés nem hajtotta végre.

Megvizsgáljuk, hogyan lehetett ilyen szerződést kötni, hogyan lehet, hogy a városvezetés másfél év után sem lépett, a közvélemény elől pedig elhallgatták, hogy sem a magyar, sem az uniós szabványnak nem felelnek meg a szerelvények - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását