2024. április 20. - Tivadar

Fél évet kapott a mentősre támadó szurkoló

Gyorsított eljárásban nem jogerősen hat hónap börtönre ítélte, továbbá egy évre eltiltotta a közügyektől a Kaposvári Városi Bíróság csütörtökön azt a 32 éves szurkolót, aki szombaton a somogyi megyeszékhelyen rátámadt a Kaposvár Rákóczi FC - Budapesti Honvéd meccsen történt rendzavarás sérültjeihez hívott egyik mentőre - közölte a Somogy Megyei Bíróság szóvivője.
2010. október 28. csütörtök 17:27 - HírExtra
Vadócz Attila tájékoztatása szerint a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt szombaton őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba vett szurkolót már kedden bíróság elé állították.

Mivel a férfi azt állította, hogy a szemébe fújt spray-től rosszul lett - nem látott semmit, és nem is emlékszik arra, hogy mit csinált -, elnapolták a tárgyalást, hogy meghallgassák az orvos szakértő véleményét - mondta a szóvivő. A szakértőt meghallgatták - tette hozzá -, de a bíróság álláspontja ezt követően sem változott a minősítést illetően.

Az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A szurkolót a csütörtöki tárgyalás után szabadlábra helyezték.

A Kaposvári Városi Bíróság hétfőn - ugyancsak gyorsított eljárásban - nem jogerősen öt rendbontóra egyenként 15 nap elzárást szabott ki, illetve 6 hónapra kitiltotta őket az MLSZ által szervezett mérkőzésekről, egy másikat pedig, aki egy széket tört össze, három nap elzárással sújtott.

A rendőrök hat embert rongálás, illetve rendzavarás miatt szabálysértési őrizetbe, míg egy, a mentőre támadó társukat - közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt - bűnügyi őrizetbe vettek.

A Kapos Televízió felvételeinek tanúsága szerint a rendezők felszólítása ellenére a vendégszektorból többször is pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, székeket törtek össze.

A rendőrök - a mintegy száztagú szurkolótáborból az intézkedésnek ellenálló drukkereket ellen könnygázt is bevetve - kiürítették a lelátót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását