2024. április 25. - Márk

Bulgáriában engedélyezik a barnamedvék kilövését

A környezetvédők tiltakozása ellenére Bulgáriában engedélyezik a jövőben a barnamedve vadászatát. A szófiai parlament döntött a meglévő törvényi szabályozás változtatása mellett, amely eddig csak kivételes esetekben adott lehetőséget a medvék kilövésére.
2010. október 31. vasárnap 22:37 - HírExtra
Ezentúl a medvepopuláció három-nyolc százalékát lehet majd elejteni évente - írja a Der Standard című osztrák lap internetes kiadása (www.derstandard.at). A becslések alapján Bulgáriában jelenleg 600-800 barnamedve él a szabad természetben.

A környezetvédők a szavazást megelőzően hevesen tiltakoztak a jogszabály-módosítás ellen, a vadászati kvóta megállapítása véleményük szerint egyet jelent a vadászati lobbi előtti behódolással. A változtatás hívei ezzel szemben számos olyan esetet sorakoztattak fel indokként, amelyek során az ország déli részén a medvék jószágokat zsákmányoltak. Tavaly májusban pedig egy hatvanöt éves férfit támadott meg egy barnamedve a Rodope-hegységben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását