2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kiborult a BMW-s, túszokat ejtett

Megadta magát hétfő délután az a férfi, aki néhány órával korábban több személyt túszul ejtett a BMW német autógyár franciaországi székhelyén, a Párizs közeli Montigny-Le-Bretonneux-ben.
2010. november 8. hétfő 22:03 - HírExtra
A francia rendőrségnek az egyik elit egységét azonnal a helyszínre irányították. Az úgynevezett Raid embereinek erőszak alkalmazása nélkül sikerült rávenniük a túszejtőt, hogy adja meg magát.

A ötvenes éveiben járó fegyveres férfi a rendőrség szerint kora délután fogott a túszejtési akcióba: először a levegőbe lőtt, majd megpróbálta - sikertelenül - felgyújtani az épületet. A férfi azzal indokolta az előre kitervelt bűncselekményt, hogy a BMW képtelen volt megjavítani a gépkocsiját.

A fiatal nyugdíjas nem először veszítette el hidegvérét a BMW-vel szemben: korábban azért indult ellene eljárás, mert erőszakoskodott a német autócég egyik párizsi autószalonjának vezetőjével. Négy évvel ezelőtt azt is fontolgatta, hogy behatol az egyik autókereskedő otthonába, és azzal fenyegetve, hogy megöli a családját, 20 ezer eurót követel vissza tőle.

A férfi 2003-ban megpróbálta magát felgyújtani azelőtt a BMW-szalon előtt, ahol korábban a gépkocsiját vásárolta.

Ezúttal azonban fegyverrel és töltényekkel felszerelkezve egyenesen az autógyártó franciaországi székházába ment, ahol, miután bement az épületbe, kétszer a levegőbe lőtt, majd túszul ejtette a recepcióst, és tüzet gyújtott, de nem okozott jelentős kárt. A cég egyik dolgozója - aki szemtanúja volt a jelenetnek - SMS-ben értesítette a házban dolgozókat a történtekről.

Patrick Lucas, a BMW France termékkommunikációs vezetője szerint az alkalmazottaknak a fele sem tartózkodott a túszejtés idején a székházban, csak mintegy 70-80 személy volt bent a munkahelyén, de ők az üzemi menzán keresztül maguktól elhagyták az épületet, amikor megtudták hogy a földszinti csarnokba bejutott egy túszejtő.

A feldühödött autótulajdonost azonnal előállították és kihallgatták a helyszínre kiérkező rendőrök. Az ügyészhelyettes tájékoztatása szerint feltehetően elrendelik az elmeorvosi vizsgálatát. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását