2024. április 20. - Tivadar

Utazás a monarchia világába

A monarchia miliőjét, az egykori vadászatok izgalmát és a Sisi-kultuszt eleveníti fel a ráckevei Savoyai-kastélyban november 15-től egy héten át tartó rendezvénysorozat, melynek díszvendége Habsburg- Lotharingiai Mihály főherceg lesz.
2010. november 13. szombat 07:51 - HírExtra
Rakszegi Zita előrebocsátotta, hogy a Sisi és a vadászat összefoglaló címet viselő eseménysor célja a történelmi múlt felidézése mellett a határon innen és túl élő diplomaták, üzletemberek, vadászok, illetve a különböző cégek presztizsértékű megjelenésének biztosítása. Természetesen bárki számára nyitva állnak a kapuk, akik például szívesen gyönyörködnének az egész héten látható Erzsébet királyné és a divat című kiállítás darabjaiban, vagy kíváncsiak a kastélyban és annak parkjában lebonyolított rendezvényekre - tette hozzá a főszervező.

A nyitónap szenzációjának ígérkezik az eddig Ráckeve város birtokában lévő 95 éves Sisi-könyv átadása a királyné emlékét hasonlóképp nagyra tartó és ápoló Gödöllő delegációjának - emelte ki Rakszegi Zita, aki szerint a hét folyamán a divatrajongóknak is kínálnak különlegességeket. A Czédly Mónika ruharekonstrukcióiból nyíló kiállításon egyebek mellett Sisi dámalovagló-, koronázási és csillagruháját csodálhatják meg a hölgyek és urak.

Az MTI információi szerint a Magyarországon elsőként kiállított 11 ruhaköltemény egyenesen Németországból, az aichachi Sisi-kastélyból érkezett Ráckevére. A szebbnél szebb öltözékeket felvonultató divatbemutatók (inspirációk Erzsébet királyné ruháira), kamarazenei koncertek és más programok közül kiemelkedik a november 16-i vadászgála, melyen Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg is tiszteletét teszi – számolt be a főszervező. A ráckevei vadásztársaság területén tartott szervezett vadászat élményeiről nyilván szó esik majd a pénteki vadászfórumon is, míg másnap a Sisi-bál teszi fel a hétre a képzeletbeli koronát.

A szervezők várják Rudolf-jelöltek, mesterszakács hölgyek és urak, valamint elsőbálozó párok jelentkezését, hogy tovább fűszerezzék a kulturális és gasztronómiai kínálatot, de adakozásra is nyílik majd alkalom.

A november 19-i árverésen tett felajánlásokkal az árvízkárosultakat segítik majd, míg a Sisi-bálon eladott tombolajegyekből befolyt összeget a hátrányos helyzetben élőknek ajánlják fel – mondta Rakszegi Zita.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását