2024. április 20. - Tivadar

Szörnyű! Beperelték a South Park producereit!

A YouTube egyik legnézettebb zenés videójának "lenyúlásával" vádolták meg a South Park animációs sorozat producereit.
2010. november 16. kedd 17:40 - HírExtra
A sorozat 12. évadában, két évvel ezelőtt sugárzott Canada On Strike című részben a rajzfilm egyik szereplője, Butters elénekelte Samwell 2007-ben megjelent és nagy sikert aratott What What (In the Butt) című számát.

A Viacom és a Comedy Central produkciójában gyártott South Parkot pénteken a szerzői jogok megsértéséért a Brownmark Films perelte be, amely Samwell dalának zenés videóját készítette.
A klipet 33 millió alkalommal töltötték le a YouTube közösségi videomegosztó portálon, ezzel a portál legnézettebb számai közé került.

A Brownmark keresete szerint tudatos visszaélés történt, és a rajzfilm producerei szándékosan nem voltak tekintettel a Brownmark jogaira, ezért tiltási végzés kiadását és maximális kártérítés megítélését kérte.

A sorozat producerei a The Hollywood Reporter című filmes szaklapnak juttatták el válaszukat. A közleményükben arra hivatkoztak, hogy a rajzfilmben bemutatott szám az eredeti paródiája volt, és ennek a műfajnak "széles körű védelmet nyújt az alkotmány első kiegészítése és a szerzői jogi törvény".

A THR.com előásott egy 2008-ból származó interjút, amelyben Bobby Ciraldo és Andrew Swant, a Brownmark alapítói kijelentették, hogy "nagyon meglepte" őket a "South Park tisztelgése" és hozzátették, hogy nyomban küldtek a rajzfilm alkotóinak, "Treynek és Mattnek egy köszönő e-mailt".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását