2024. március 29. - Auguszta

Miért nem sportolnak iskola után a gyerekek?

A diákok többsége a heti 2-3 testnevelés óra mellett legfeljebb egy alkalommal mozog, a tanárok főképp a pénz és az idő hiányában látják az iskolai egészségnevelés hiányosságait - derül ki a Nestlé felméréséből.
2010. november 19. péntek 08:46 - HírExtra
Minden harmadik kisdiák a heti 2-3 testnevelés órán túl maximum egy alkalommal sportol, holott a pedagógusok szerint többre is lenne lehetőségük, mivel a hazai iskolák átlagosan háromnál több sportolási lehetőséget biztosítanak.

A megkérdezett tanárok szinte egybehangzóan állítják, hogy az egészséges életmódra nevelés legalább annyira a szülő feladata, mint a tanároké. A válaszadó diákok 60 százaléka érzi úgy, hogy a szüleitől is tanul erről. A legtöbb tanár a pénz és az idő hiányában látja az iskolai egészségnevelés hiányosságait, 14 százalék szerint a megfelelő szakemberek is hiányoznak. A válaszadó iskolák 77 százalékában tartanak rendszeresen foglalkozást egészséges életmód témában, általában osztályfőnöki vagy biológia órán.

A felmérésben részt vevő diákok 40 százaléka naponta legalább háromszor az iskolában étkezik, és bár többen otthonról hozzák a tízórait és uzsonnát, sokuknak a zsebpénzből gazdálkodva kell kiválasztani a délelőtti és délutáni menüt. A megkérdezett iskolák büféinek 30 százalékából hiányoznak a tejtermékek, gyümölcsöt pedig öt helyből csak három kínál - közölte a felmérés kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A Nestlé Hungária Kft. által készített kérdőívet több mint 600 tanár és közel 4700 diák töltötte ki. Az általános iskolai pedagógusok és 10-12 éves gyerekek a táplálkozásra, a mozgásra és az egészséges életmód oktatására vonatkozó kérdésekre adtak választ.

A kérdőív eredményei alapján a vállalat pályázatot hirdet: a gyerekeknek 2011. január 31-ig egy egészségnap forgatókönyvét, valamint plakátját kell megtervezniük a "jelenítsd meg a tudatos táplálkozást", a "találd meg a helyes egyensúlyt a táplálkozás és a mozgás között", valamint a "hozd el a szüleidet is" témakörök valamelyikében. További információkat az érdeklődők a www.nutrikid.hu oldalon olvashatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását