2018. április 25. - Márk

Szankcionálják a papi molesztálást

Vatikáni irányelvek készülnek a papok molesztálási ügyében.
2010. november 20. szombat 14:51 - HírExtra
A Vatikán körlevélben ad majd ki irányelveket a papok által elkövetett szexuális visszaélések ügyében - erről pénteken döntött a római katolikus egyház bíborosainak római tanácskozása. Szerte a világból mintegy 150 bíboros vett részt az egynapos elmélkedésen és közös imádságon XVI. Benedek pápa meghívására.
 
A papi pedofília kérdése délután került napirendre, az eszmecserét William Levada bíborosnak, a Szentszék Hittani Kongregációja vezetőjének az előadása nyitotta meg. Szóvivője közölte: az egyházfő a találkozón elsősorban csak meg akarja hallgatni a bíborosok véleményét.

Délelőtt a vallásszabadság helyzetéről cseréltek eszmét a bíborosok. A témát szomorúan aktuálissá teszi az október végén egy bagdadi szír katolikus templom ellen elkövetett terrortámadás, amelynek során több tucat hívőt öltek meg az al-Kaida harcosai, illetve annak a pakisztáni keresztény nőnek az ügye, akit nemrég istenkáromlás címén halálra ítéltek.

A bíborosi találkozóval egy időben tüntetést tartott Rómában a pedofil papok áldozatai egyik amerikai szervezetének (SNAP) néhány tagja. A szervezet azt akarja elérni, hogy a püspökök adják át a rendőrségnek és az ügyészségnek azoknak a papoknak a személyes aktáját, akikről bizonyíthatóan lehet tudni, hogy gyerekeket molesztáltak.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását