2024. május 2. - Zsigmond

Mi van a szoknya alatt?

Elítéli a skót Tartánhatóság azokat, akik semmit sem viselnek skótszoknyájuk alatt.
2010. november 23. kedd 09:26 - HírExtra
A testület rendeletben foglalt állást és minősítette gyermetegnek, továbbá higiéniaellenesnek, ha valaki nem visel semmit szoknyája alatt. Brian Wilton, a Tartánhatóság igazgatója szerint a definíció, miszerint valaki akkor igazi skót, ha pőre a kiltje alatt, ugyanannyira elvetendő tézis, mint az, hogy csak a zabkását megsózó ember igazi skót.

"Azért mert hajdanán a hegylakók semmit sem hordtak szoknyájuk alatt, nem jelenti azt, hogy nekünk a XXI. században szintén nem kellene viselnünk semmit".

Falra hányt borsó azonban a wiltoni szó: a megrögzött szoknyások, köztük David Coulthard autóversenyző, hevesen kikelt ellene.

"A kilt a múlt adománya, a hagyomány pedig: alul semmi. Gyerekkorom óta hordok kiltet. Semmi gyerekes vagy tisztátalan nincs ebben. Öt szoknyám van" - idézte Coulthardot a Daily Telegraph című brit lap.

A kiltek legtekintélyesebb gyártójának, a Slanj cégnek viszont igen kellemetlen tapasztalatai vannak a "natúr" szoknyaviselet terén. A vállalat kölcsönöz is kiltet és jó párat olyan gyalázatos állapotban kapott vissza, hogy ügyfeleit alsónemű viseletére kötelezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását