2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem marad el az Amadinda-Presser szilveszter

Az Amadinda együttes és Presser Gábor idén is közös éjszakai koncertet rendez szilveszterkor. A december 31-i rendhagyó hangversenyek csaknem egy évtizede elmaradhatatlan eseménynek számítanak Budapesten, az idei műsor címe La Baletta.
2010. november 25. csütörtök 21:10 - HírExtra
Az óévbúcsúztatót a Zeneakadémia felújításának hírére költöztették át 2007-ben a Művészetek Palotájába. A koncert egyik legfőbb vonzereje, hogy nagyrészt olyan produkciók hangzanak el, amelyek ritkán vagy még soha nem voltak hallhatók - írták a szervezők csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A szilveszteri koncert első része hagyományosan az Amadinda repertoárjának legnépszerűbb darabjaiból épül fel. Az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje, az utolsó óévi pillanatokat pedig az Amadinda gongjainak zúgása tölti ki idén is.

Míg a koncert első felét percre pontosan meg kell tervezni, a második rész már jóval kötetlenebb, időtartama függ a közönség akaratától is.

Az újév első produkciója hagyományosan egy Strauss-polka, majd színpadra lépnek az est vendégei, Presser Gábor, Tunyogi Henriett és Vásáry Tamás. A klasszikus mesterművek, Presser-örökzöldek és az ez alkalomra újrahangszerelt LGT-számok mellett elhangzik a koncert címadó kompozíciója, a La Baletta, amelyet Presser Gábor a Magyar Állami Operaház A próba című balettelőadása számára komponált.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását