2024. április 29. - Péter

Auchan: ahol dolgoznak, ott hibáznak

Korábban azzal vádolták az Auchant, hogy beszerzési áron alul árulja a tejet. Akkor a HírExtrának azt nyilatkozták, ez nem így van. Most mégis bírságot szabtak ki az áruházra. Gillemot Katalinnal, az Auchan szóvivőjével beszélgettünk.
2010. november 26. péntek 07:39 - Forján-Vass Máté
Miért büntettek mégis?

Beszerzési áron alul
Egy korábbi interjúban érte az a vád az Auchant és a Tescót, hogy beszerzési áron alul adják el a tejet. Ezt akkor tagadták, de az illetékes hatóságok hétfőn megbüntették az Auchant, mert bebizonyosodott, hogy áron alul adja a tejet.
Amikor a HirExtrának nyilatkoztam, október közepe táján, akkor rendben voltak a tejáraink.

Az is tény, hogy augusztusban az áruházak nagyobb mennyiségben rendeltek tejet, amit nem tudtak eladni. Akkor azt mondtuk, jobb ha az emberek meg tudják venni olcsóbban a tejet, minthogy kiöntsük.

Vállalták ezért a büntetést is?


Igen, sajnos ilyenek a magyar jogszabályok. Nem szeretünk megsemmisíteni élelmiszert.

Az Auchan ásványvizéről azt állították, hogy magas az arzéntartalma. Ezt megtámadták, de a bíróság elutasította a kérelmüket.

Erről viszonylag keveset tudok mondani, mert a hivatalos végzést még nem kaptuk meg. A kollégáim, akik ott voltak, említették, hogy az Interperess magazinnak a kijelentései nem sértik a véleménynyilvánítási szabadságot.

Ezzel mi nem értünk egyet. Van a kezemben egy mérési eredménylista, amely szerint az arzén mértéke a határérték alatt van, olyannyira, hogy augusztusban az Interpressz is azt írta, hogy megfelelnek az értékek.

Az ilyen hírek és pletykák miatt nem romlik túlságosan az Auchan neve?

Az tény és való, hogy célkeresztbe kerültünk. Jó lenne tudni a konkrét okot. Ahol dolgoznak, ott hibáznak is az emberek, és ezt mi el is ismerjük. Azonban vannak olyan dolgok, ahol úgy érzem, vétlenek vagyunk.

Hogy lehet ezt kivédeni?

Nehezen. De a mellékelt ábra azt mutatja, hogy akik ismernek mindent, azok szeretik az áruházainkat, és a termékeket. Egy ilyen támadási hullám nem fogja elriasztani őket.

Annak mi az oka, hogy most ilyen célkeresztbe kerültek?

Erre nem tudok konkrét indokot. Nagyon sokan multinacionális vállaltként bélyegeznek meg minket. Azonban a múltkor arról olvastam, hogy milyen lépcsőkön állapítható meg, hogy egy cég magyar: az első, hogy az előállító munkaerő milyen nemzetiségű? Utána, hogy magyar-e az alapanyag? A legvégső lépcső az, hogy milyen nemzetiségű a termelő tőkéje, de ez a legkevésbé jelentős.

Ilyen szempontból az Auchan Magyarország egy magyar vállalat. Csak annyiból vagyunk franciák, hogy a tőke, amiből épült, az francia. Az itt dolgozók szinte mind magyarok.

Mostanában is nagyon sokszor megkapjuk, hogy multinacionálisak vagyunk, és ez mostanában sokkal többször megkapjuk, mint korábban. És aggódom amiatt, hogy ez egy hosszabb tavú folyamat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását