2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Már a mozikban is látható a balettelőadás

A Gaumont-Pathé francia filmvállalat cége, a CielEcran jóvoltából már számos ország mozijaiban is láthatóak a moszkvai Bolsoj Színház balettelőadásai - jelentették be a cég képviselői pénteken.
2010. november 26. péntek 19:46 - HírExtra
Az esteket ezután már 12 ország 300 filmszínházában kísérhetik figyelemmel az orosz balett szerelmesei. Franciaország, az Egyesült Államok, Németország és Nagy-Britannia nézői december 19-től lehetnek részesei az előadásoknak. A szolgáltatás iránt azonban nagy érdeklődést mutat még Belgium, Csehország, Lengyelország, Spanyolország, Olaszország és Svájc is.

Hasonló vállalkozás keretében a New York-i Metropolitan Operaház előadásait is a világ számos pontján - többek között Magyarországon - immár három éve láthatják a zenerajongók.

A francia filmforgalmazó képviselője szerint ez az első alkalom, hogy a legmagasabb minőségű táncművészet jelenhet meg ebben a formában. A HD minőségű közvetítésekhez 10 kamerát használnak, a legmodernebb hangrögzítő berendezések pedig az 5.1-es térhatással varázsolják Moszkvába a sokezer kilométerre lévő nézőt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását