2024. április 19. - Emma

Véradókat tüntettek a Parlamentben

Hatvanan részesültek elismerésben és kaptak kitüntetést a véradók napja alkalmából a Parlamentben megrendezett ünnepségen pénteken.
2010. november 26. péntek 21:40 - HírExtra
A Magyar Vöröskereszt és Országos Vérellátó Szolgálat felterjesztése alapján a 20 legmagasabb véradásszámot elért véradó a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által adományozható Pro Vita-díjban részesült, melyet Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár adott át a Parlamentben.
A legtöbbször egy békés megyei férfi adott vért, ő eddig 188-szor nyújtott segítő kezet. Megyénként egy-egy kiváló munkát végző véradószervező kapott Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérem kitüntetést.

Idén először adták át a Véradóbarát Munkahely díjat. Ezt 20 olyan munkahely vehette át, amelyek kiemelkedő támogatásukkal segítették a munkahelyi véradások szervezését, a véradó mozgalmat.
Novemberben a véradók napja alkalmából szerte az országban több mint 170 véradóünnepségen közel 50 000 önkéntes véradó segítségnyújtásáért mondanak köszönetet - tájékoztatta a Magyar Vöröskereszt Sajtóirodája az MTI-t.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását