2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A Polgár nővéres sakknapot tartottak

Sakkóra, könyvbemutató, vaksakk és bizalomsakk is szerepelt a szombaton rendezett IV. Aquaprofit-Polgár Sakknap programjában, amely 100 táblás szimultánnal zárult.
2010. november 28. vasárnap 08:15 - HírExtra
A kétszeres olimpiai bajnok Polgár nővérek, Zsuzsa, Zsófia és Judit délelőtt kötetlen beszélgetés keretében válaszoltak az érdeklődők kérdéseire. Judit felelevenítette a múlt héten Mexikóvárosban az ukrán Vaszilij Ivancsuk és a volt világbajnok bolgár Veszelin Topalov ellen elért győzelmét, az Ivancsukkal szemben 115 lépésben megnyert partit élete legnagyobb mérkőzésének nevezte.

Az Egyesült Államokban élő Zsuzsa Milánóból, Zsófia pedig Izraelből érkezett Budapestre.
A folytatásban Zsuzsa és Judit váltott egy partit oly módon, hogy külön teremben foglaltak helyet és kommentálták egymás lépéseit. A találkozót Zsuzsa nyerte. Eközben Zsófia sakkórát tartott kezdőknek, valamint bemutatta Judit most megjelent, Sakkjátszótér című könyvét, amelyet ő illusztrált.

Ezt követően Judit vaksakkban, azaz bekötött szemmel - akárcsak a korábbi Polgár-napokon - legyőzte az ezúttal Fisher Iván vezette VIP-csapatot. Az úgynevezett bizalomsakkban, ahol minden bábu egyszínű volt, Judit visszavágott Zsuzsának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását