2024. március 29. - Auguszta

Tökéletes anya márpedig nincs?

Tökéletes és mégis teljesen laza: ez az anyakép sok német nőnek okoz nehézséget egy felmérés szerint.
2010. november 28. vasárnap 13:00 - HírExtra
Bár ötből négy nő szeretne lazán állni a "gyerektémához", ötből csupán két nő érzi úgy, hogy meg is valósítja ezt az ideát.

Az eredményre egy reprezentatív pszichológiai tanulmány jutott. A kölni Rheingold Intézet ezer, 20 és 40 év közötti nőt kérdezett meg, akik között anyák és gyermekvállalás előtt álló, illetve gyermekre egyáltalán nem vágyó nők szerepeltek. Az adatokat a héten mutatták be Berlinben.

A kutatás szerint a nők úgy érzik, nagy nyomás van rajtuk, és túlságosan is eltávolodtak a saját maguk által megálmodott ideális képtől. A veszteségektől való félelem jellemzi őket, ugyanakkor a szerető szuperanyuka és az öntudatos, szakmailag sikeres nő szerepe közt ingadoznak.

A gyermek pedig sok anya számára nemcsak a boldogság forrása, hanem "költségtényező" is. Az anyák többsége szerint több gyermekgondozási támogatásra és több lehetőségre van szükség, amelyek biztosítanák a kisgyermekesek visszatérését a munkaerőpiacra.

A vizsgálat során a nőket nem kérdezték az apák szerepéről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását