2024. április 20. - Tivadar

Boldog születésnapot!

Az elmúlt negyedszázad sportolói ünnepelték együtt csütörtökön a csepeli Király Team Kick-Box Akadémia 25. születésnapját. Az egyesület alapítója és vezetője a számtalan világ- és Európa-bajnoki aranyérem után tovább bővítené a csapatot, ezúttal hátrányos helyzetű fiatalokkal.
2010. december 2. csütörtök 22:21 - HírExtra
"A világversenyeken az elmúlt években hatalmas sikerrel szereplő egyesület a jövőben azon is dolgozik majd, hogy az élversenyzők mellett nehezebb sorban élő gyerekek is csatlakozzanak a csapathoz, társakra leljenek, és a bennük felgyülemlett agressziót a sport által +legálisan+ vezessék le" - jelentette be a jubileumi összejövetelen Király István.

Az egyesület alapítója hangsúlyozta: a csepeli missziós munka előzménye egy tarnabodi látogatás volt, ahol 15 fiatalt karoltak fel, s vittek magukkal edzőtáborba, megmutatva a normális, emberi élet lehetőségeit. Az akció központi figurája Veres Richárd: a 18 éves fiatal versenyző maga is nehéz sorból küzdötte fel magát a kick-box segítségével, és ma már edzőként is segíti az egyesületet.

A Nemzeti Sportszövetség sajtószolgálatának tájékoztatása szerint Király István hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy a csepeli kick-boxosok családja együtt maradjon, mivel egymásból merítenek energiát a mindennapok küzdelmében. Ehhez ígért segítséget a kerület polgármestere is. Németh Szilárd elmondta: az önkormányzat támogatja a Király-Team integrációs programját.

Az egyesületet köszöntötte a Nemzeti Sportszövetség általános alelnöke is. Mészáros János kijelentette, a magyar sporttársadalomnak meg kell ismernie a sikert sikerre halmozó fiatalok nevét, akik az elmúlt években minden világversenyen taroltak. Leyrer Richárd, a Magyar Kick-Box Szövetség elnöke szerint az elmúlt időszak legjobb döntése volt, hogy Király István a csepeli egyesületi munka mellett a válogatott irányítását is átvette.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását