2019. március 18. - Sándor, Ede

Varga Kálmán lett a vezető

Újjáalakult az Esterházy Kastély Kápolna Alapítvány kuratóriuma: az elnöki tisztet Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága vezetője, a védnökséget Esterházy Antal vállalta - mondta Beregi Nagy Edit, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága sajtófőnöke.
2010. december 2. csütörtök 17:56 - HírExtra
Varga Kálmán azután vállalta az elnöki tisztséget, hogy az alapítványt kezdeményező és az elnöki feladatokat eddig ellátó Bak Jolán, a fertődi Esterházy-kastély címzetes igazgatója a közelmúltban elhunyt. Az alapítók és a kuratórium tagjai védnöknek a jelenlegi herceget, Esterházy Antalt kérték fel, aki szintén vállalta a tisztet.

Bak Jolán még az 1990-es évek elején kezdeményezte az alapítvány létrejöttét, hogy az akkor leromlott állapotban lévő kastélykápolna helyreállítását előmozdítsa. A kezdeményezés sikeres volt, s mintegy 120 millió forintos beruházással 2000-re el is készült a kápolna restaurálása.

A nagy felújítási munka után az alapítvány anyagi erejét a kápolna berendezésére fordította, így az Esterházyak egykori családi kápolnája ma már régi pompájában és felszentelve várja a látogatókat.
A megújult kuratórium úgy látja, hogy az alapítvány munkáját érdemes folytatni, céljait, támogatói körét kibővíteni. A civil szervezet így hosszú távon előmozdíthatja az Esterházy-kastély további rehabilitációját és segítője lehet pezsgő kulturális életének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását