2024. április 16. - Csongor

Talmácsi: most kiderül, mennyire vagyok ügyes gyerek!

Egész évben szenvedett, a menedzserével is szakított, ráadásul jelenleg csapata sincs - rájár a rúd mostanában Talmácsi Gáborra. Mit tehet ebben a helyzetben egy világbajnok motoros? A megoldást maga az érintett árulta el a HírExtrának.
2010. december 3. péntek 07:09 - Gedei Szilárd
A mi Talmánk
A 125 köbcentis géposztályban 2007-ben a világbajnoki címig jutó magyar klasszis a 2010-es Moto2 idény tizenhét versenyén 109 pontot gyűjtve a hatodik helyen végzett az összesítésben. Az Aprilia gyári támogatását élvező Fimmco Speed Up csapat pilótája egyszer állhatott dobogóra (az Aragón Nagydíjon) és egy első rajtkockának örülhetett (Portugál Nagydíj). Egyik versenyen sem tudta megfutni a futam leggyorsabb körét.
"Sokkolt a hír. Most gondolkodom, hogy mi a következő lépés. Ez nem könnyű a jelen helyzetben, mert a csapatok nagy részének megvannak a jövő évi pilótái. Van még egy-két hely szabadon, ezeket nézegetem most" – kommentálta helyzetét a HírExtrának Talmácsi Gábor, új csapatát a héten elveszítő gyorsasági motoros világbajnokunk.

Kis év végi pánik

Ha Talma teljes idei évét nézzük, bizony nem meglepő ez a kis év végi pánik. Talmácsi egész idénye felemásan alakult, csak elvétve tudta megvillantani már-már elfelejtett klasszisát, a legtöbbször a dobogótól messze lemaradva körözött a Moto2 vert mezőnyében.

Ennek ellenére Talma egyáltalán nem értékeli negatívan az idényt, sőt talán egy kicsit túlzottan is pozitív a hozzáállása...

Fantasztikus év volt!?

"Ez egy fantasztikus év volt a nehézségek ellenére is. Az összetettben a hatodik helyet szereztem meg, ami világszinten is remek dolog. Édesapán mondja mindig, hogy a negyvenedik is harminckilencedik szeretett volna lenni – mindenki szeretne előrébb végezni az aktuális összevetésben. Ráadásul ebben az évben rengeteg minden hátráltatott abban, hogy ne érjek el ennél jobb eredményt" – értékelt Talmácsi.

"A szponzorokkal való gondokon kívül említhetném a csapaton belüli történéseket, aztán ott volt az ezernyi baj a beállításokkal, a mérnökökkel. Pont ezért ez az év számomra felér egy pódiummal. Ezért az eredményért is nagyon sokat kellett ugyanis dolgozni."

Talma és a Superbike


Ezek után nem meglepő, hogy világbajnokunk jövőre is szeretne keményen dolgozni, vetélkedni csapattársával és szeretne veszekedni a mérnökökkel – egyszóval szeretne magának csapatot találni. A néhány hete nagy felhajtással bejelentett szerződése az Antonio Banderas nevével fémjelzett Jack and Jones istállóval ugyanis egyik pillanatról a másikra semmissé vált, amikor a csapat bejelentette, hogy visszalép a 2011-es idénytől. Karrierje folytatása érdekében Talmácsi akár sorozatot is váltana.

"Most úgy néz ki, a Moto2-n kívül esetleg egy másik sorozatban, például a Superbike világbajnokságon is kaphatok lehetőséget. Ennek ellenére a fő célom, hogy a Moto2 mezőnyében legyen meg továbbra is a helyem. Hogy erre mennyi az esély? Megmondhatatlan, hogy egy vagy ötven százalék, erről nem tudok most nyilatkozni. Annyit tudok jelen pillanatban mondani, hogy nincs csapatom" – mondta portálunknak Talmácsi Gábor.

Antonio Banderas sem segített

Na igen, a Banderas-csapat visszalépésével felmerül a kérdés, vajon megbánta-e Gábor, hogy idő előtt szakított menedzserével, Stefano Favaróval. Hiszen egyedül alighanem sokkal nehezebb lesz magának megfelelő istállót találnia. "Nem, mert én is el tudom intézni ezt a részt. Most majd kiderül, mennyire vagyok ügyes gyerek" – szólt Talmácsi egyértelmű válasza.

Bizony, kiderül. Egy ország várja lélegzetvisszafojtva a fejleményeket, vajon mi lesz a még csapat nélkül is az egyik legnépszerűbb sportolónk sorsa, amennyiben nem talál magának a következő szezonra megfelelő versenyistállót. Talmácsi azonban nem fél a jövőtől, a visszavonulás pedig meg sem fordult a fejében.

Talmácsi nem gondolkodik

"Ezen még nem gondolkodtam. Ennyire talán nem érdemes előre menni...".

Tényleg nem érdemes. Viszont előbb utóbb muszáj lesz...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

lehet más a kannás bor
2010. december 3. 13:13
Már kiderült, mennyire ügyes gyerek. Motorosnak, sportolónak az, de az egyebek... két mondatot nem tud egymás után emondani értelmesen. Persze nem is ez a dolga, csak motorozzon, és kész. De így nehéz, nagyon nehéz lesz neki...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását