2024. március 29. - Auguszta

Üzemzavar volt egy vegyipari cégnél

Üzemzavar volt egy sajóbábonyi vegyipari cégnél csütörtökre virradó éjjel, a gyártás leállt; a levegőbe jutott bűzös anyagok nem okoznak egészségkárosodást - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
2010. december 9. csütörtök 11:57 - HírExtra
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében működő, molinátot és klórhangyasav-etiltiol-észtert gyártó cég területén éjjel bűzös anyagot észleltek. Az említett anyagok gyártása során melléktermékként sósavgáz keletkezik, amelyet elvezetnek. Ez a gáz bűzös anyagokat is tartalmaz - olvasható a közleményben.

Mint írták, a gyártósorhoz tartozó elvezetőrendszerben nyomásnövekedést észleltek, amelynek következtében üzemzavar keletkezett, majd leállt a gyártás. A leállás során kis mennyiségű etil-merkaptán és a véggázban lévő más bűzös anyagok kerültek a levegőbe. A mennyiség minimális volt ugyan, de az üzem területén érezhető.

A levegőbe jutott anyag nem okoz egészségkárosodást. A leállított gyártósort az éjszaka elkezdték átvizsgálni. Az üzemzavar okának kiderítését és a hiba elhárítását követően újraindítják a gyártást - közölte az OKF.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását