2024. április 23. - Béla

Összecsaptak a legjobbak

A legjobbak igazi erődemonstrációt tartottak a férfi ökölvívók Nagykanizsán zajló országos bajnokságának elődöntőiben, melyből valamennyi esélyes bejutott a szombati döntőkbe.
2010. december 10. péntek 20:28 - HírExtra
A mezőny ismeretében a válogatott húzóembereinek elvben nem jelenthetett gondot a fináléba jutás, s mint ahogy a selejtezőket és a negyeddöntőket is magabiztos boksszal hozták, pénteken sem okoztak csalódást.

A 69 kg idei Európa-bajnokának, Bacskai Balázsnak, illetve a pekingi olimpikon Kalucza Norbertnek (52 kg) szinte bemelegedni sem volt idejük a ringben, miután mindketten már az első menetben befejezték meccsüket. Előbbi Nagy Bencét verte döntő fölénnyel alig két perc alatt, utóbbi riválisának, Ungvári Sándornak pedig edzője dobta be a törülközőt, megvédve tanítványát egy komoly sérüléstől.

"Az volt a cél, hogy mind a négy meccset magabiztosan lehozzam, három már megvolt, remélem a holnapi is meglesz - nyilatkozta az MTI-nek Bacskai, aki hamarosan a német bajnokságban is bemutatkozik majd.

A pekingi játékok ötödikjének, Szellő Imrének (81 kg) a szerdai és a csütörtöki meccséhez hasonlóan szintén nem kellett végigbokszolnia meccsét, mert Hosszú Ferenc két menetet becsülettel végigküzdött ellene, a harmadik három percre azonban már nem engedték vissza a sarokból.

A 60 kg-ban összecsapott egymással az idei moszkvai Eb-n egyaránt szerepelt Varga Miklós és Ráth Miklós, a nagy küzdelem azonban elmaradt. A mérkőzés az első perc után nagyon egyoldalúvá vált, a kategória 2008-as kontinensbajnoki bronzérmese, Varga óriási fölényben volt végig, az orosz fővárosban az 57 kg-ban szerepelt Ráth nem tudta követni, megfelelően lereagálni kombinációit, egyre másra kapta a tiszta ütéseket, s ugyan végigállta a háromszor három percet, ám az óriási különbség a pontozásban is meglátszott (17-3).

A többiekhez képest kifejezetten nehéz dolga volt a világbajnoki bronzérmes, legutóbbi két Eb-n második Káté Gyulának (64 kg) és a kétszeres Eb harmadik Darmos Józsefnek (91 kg) is. Szántó Imre tanítványa, Káté riválisa, Görbics Gábor nagyon keményen bokszolt, s ugyan a tudáskülönbség végig látható volt, nagy erőbedobásra késztette a magyar válogatott csapatkapitányát (6-1). Darmos még nehezebb helyzetben találta magát Amin Kadri ellen, azonban ennek nem csupán riválisa, hanem saját pontatlansága is az oka volt. A Vasas nehézsúlyúja sokszor meggondolatlanul indított, s így rengetegszer a levegőt ütötte. Az utolsó menet elején csupán 2-1-re vezetett, ám a hajrában kihasználta, hogy Amin ereje teljesen elfogyott, s így ő is bejutott a döntőbe (7-3).

A finálékat szombaton 15 órától rendezik a nagykanizsai NTE csarnokban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását