2024. április 18. - Andrea, Ilma

Írországban jóváhagyták a segélycsomagot

Az ír parlament szerdán megszavazta az országnak felajánlott 85 milliárd eurós segélycsomag elfogadását az IMF-től és az Európai Uniótól.
2010. december 15. szerda 19:32 - HírExtra
A parlamentben 81 képviselő támogatta, 75 ellenezte a segélycsomag elfogadását. A 85 milliárdból 35 milliárd euró szolgálja a válságos helyzetbe jutott ír bankszektor megsegítését: 10 milliárdot azonnali feltőkésítésre kívánnak fordítani, 25 milliárd pedig pénzügyi hátteret nyújt a további banki hitelromlás elkerüléséhez. Írország a maga részéről 17,5 milliárd eurót fordít - készpénzben, illetve a nyugdíjalapok mozgósítása révén - bankrendszerének megmentésére.

A fennmaradó összeget 6 százalék körüli kamatra adják kölcsön Írországnak. A november közepén felajánlott pénzügyi mentőakcióban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 22,5 milliárd euróval vesz részt.

Az ír válságot - Görögországétól eltérően - elsősorban a bankszektor okozza, amelynek hatalmas kinnlevőségei ragadtak benn az ingatlanpiaci buborék kipukkadásával tönkrement építőipari és ingatlanvállalatokban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását