2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Rekordokat döntött idén az RTL Klub

Abszolút győzelmet aratott 2010-ben az RTL Klub, a tíz legnézettebb műsorból nyolcat tudhat magának az idén. Tehetségkutató műsora, az X-Faktor az év legnézettebb műsora lett, maga mögé utasítva a vb-döntőt és a konkurens Megasztárt is.
2010. december 21. kedd 15:20 - HírExtra
Az év három legnézettebb műsorának listájában az első két helyet az X-Faktor tudhatja magáénak. A tehetségkutató műsor vasárnapi döntőjére 2,8 millióan voltak kíváncsiak. Hasonló eredményeket produkált az október 23-ai második élő adás is. A harmadik helyre a Hollandia-Spanyolország vb-döntő csúszott, amelyre 2,3 millióan voltak kíváncsiak.

Az RTL klub információi szerint minden élő show-ba legalább 4,2 millióan néztek bele, a döntő napján futó maratoni X-Faktor adásba a nézőközönség 60 százaléka kapcsolódott bele. A felmérések szerint a lakosság legalább 90%-a nézett bele legalább egyszer az angol licensszel futó műsorba.

Az RTL Klub abszolút győzelmet könyvelhet a 18-49 éves korosztályban. A csatorna zenei műsora a kategória 53%-át vonzotta. Ha ezt a korosztályt nézzük, az RTL Klub történelmet írt, hiszen Magyarországon még nem volt példa arra, hogy egy műsor a nézők több mint 60 százalékát vonzza. A vasárnapi döntőt a 18 év felettiek 62,5 százaléka követte.

Az online letöltések tekintetében is az X-Faktor érte el a legszebb eredményeket. A műsor oldalának 2,1 millió látogatója volt, az adásokat az interneten összesítve 1,3 millión nézték meg.

Az év elején még égető kérdés volt, hogy a TV2 vagy az RTL Klub tehetésgkutató műsora lesz-e sikeresebb, de az első néhány adás után már látszott az X-Faktor fölénye.  A top 10-es listába a TV2 csak egy helyet kaparintott meg magának, azt is a Shrek folytatásával.

A Megasztár egyik adása sem közelítette meg az RTL Klub nézettségét, annak ellenére sem, hogy az első élő adások után a TV2 áthelyezte a péntek estékre a Megasztár döntőjét. A TV2 ettől függetlenül elégedett, hiszen korábbi kijelentéseik szerint a műsor ezen szériája volt az összes közül a legnézettebb.
Forrás: RTL Klub
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását