2019. augusztus 17. - Jácint

Problémát okoz az eső

Bács-Kiskun megyében több településen folyamatosan védekeznek a belvíz miatt; Pálmonostorán két családot ki kellett telepíteni, de a katasztrófavédelem egyelőre tudja kezelni az ingatlanokat veszélyeztető víz elvezetését - közölte szombaton a katasztrófavédelem megyei igazgatója.
2010. december 25. szombat 19:24 - HírExtra
Pálmonostorán két utcában van magas belvíz, két családot kellett kitelepíteni, közülük az egyik a saját tulajdonában lévő ingatlanba költözött át, a másik család rokonoknál lakik - mondta Szatmári Imre polgári védelmi alezredes.

Beszámolt arról, hogy a hóolvadás következtében 90-95 százalékos telítettségű a talaj, ezért a lehullott 7 milliméter körüli csapadék nagyobb része a felszínen marad.

A megyében a legrosszabb helyzetben Szalkszentmárton egy mélyen fekvő településrésze van, ahol 3 utca 132 ingatlanját védi egy nagy teljesítményű szivattyú. Kitelepíteni még senkit sem nem kellett - mondta az alezredes, aki hasonlóan nehéz a helyzetben lévő települések közé sorolta Harkakötönyt, ott két mélyen fekvő utcában szintén szivattyúkkal biztosítják a vízelvezetést.

Szatmári Imre szerint az alap nélkül épült, vályogfalú házak veszélyeztetettek a folyamatos esőzés miatt.

A katasztrófavédelmi igazgatóság december 14-ei sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy a belvíz miatt legnagyobb veszélynek kitett négy településen - Pálmonostora, Harkakötöny, Kunszentmiklós és Szalkszentmárton - 15 lakóingatlan károsodott, 13 ember kitelepítésére volt szükség.

Mint akkor bejelentették, a belvíz elleni védekezésre 82 millió forintot fordítottak, ezen felül 24 település nyújtott be vis maior kérelmet, döntő többségüknek a kormány már eleget tett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását