2024. május 3. - Tímea, Irma

Korea mániákusan hadgyakorlatozik

Dél-Korea a jövő héten folytatja hadgyakorlatait, több mint húsz helyszínen tartanak katonai manővereket, de egyiket sem az Észak-Koreával közös, a tengeri határ mentén fekvő övezetben - közölte a dél-koreai hadsereg vasárnap.
2010. december 26. vasárnap 13:08 - HírExtra
 A vezérkar tájékoztatása szerint a december 27-e és 31-e között szervezendő, éles lövészettel egybekötött manővereket 23 különböző helyszínen, a Koreai-félsziget három partvidékén tartják, amelyben a hadsereg szárazföldi, légi és tengeri erői vesznek részt. A hadsereg által közzé tett dokumentumban kiemelték ugyanakkor, hogy a Sárga-tengeren, az Észak-Koreával közös tengeri határ közelében, nem lesz gyakorlat.

Idén november 23-án az észak-koreai tüzérség 170 lövedéket lőtt a Dél-Korea nyugati partvidékén fekvő Jonpjong-sziget irányába, az ágyútűzben négy ember meghalt. Dél-Korea azóta több hadgyakorlatot tartott.

Észak-Korea vitatja a tengeri határ nyomvonalát, amelyet az ENSZ jelölt ki a koreai háborút (1950-53) követően. A vitatott tengeri határ térsége számos tengeri csata helyszíne volt 1999-ben, 2002-ben és 2009 novemberében. Ez év márciusában egy dél-koreai fregattot ért torpedótalálat az övezetben, 46 matróz életét vesztette. Egy nemzetközi vizsgálat Phenjant tette felelőssé a történtekért, amit elutasított.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását