2024. március 29. - Auguszta

Bekeményít az USA?

Rakétatámadás ért egy járművet Pakisztán északnyugati részén feltehetően egy pilóta nélküli amerikai repülőgépről, az akcióban hat ember meghalt - mondták el a pakisztáni hírszerzés tisztviselői.
2010. december 27. hétfő 10:19 - HírExtra
A rakétacsapás az Afganisztánnal határos észak-vazirisztáni törzsi területen, Sera Tala térségében történt. A magukat megnevezni nem kívánó tisztviselők közölték, hogy a repülőgép legalább négy rakétát lőtt ki. A térség a pakisztáni tálibok fellegvára és a szomszédos Afganisztánban élő tálibok fontos hátországa. Az amerikaiak csak idén több mint 110 hasonló rakétatámadást hajtottak végre, kétszer annyit, mint tavaly.

A rakétatámadásokban több százan veszítették életüket, legtöbbjüket a pakisztáni hírszerzés utóbb fegyveres lázadókként azonosította. Számos civil is meghalt a támadásokban. Pakisztán hivatalosan tiltakozik a támadások ellen, azt állítva, hogy azok megsértik az ország szuverenitását, és elmérgesítik a viszonyt a helyi törzsekkel, amelyekre a központi kormányzatnak szüksége van a szélsőségesek elleni küzdelemben.

Amerikai tisztviselők ritkán adnak tájékoztatást ezekről a támadásokról. Magánemberként ugyanakkor elmondják, hogy a pilóta nélküli repülőgép fontos fegyver, már több szélsőséges vezetővel végeztek ilyen módon. Azt is hozzáteszik, hogy a drónokról indított rakétacsapások nagyon pontosak, és általában a célba vett fegyvereseket ölik meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását