2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az USA-nak tilos az á!

Továbbra sem hajlandó beengedni országába Washington caracasi nagykövetjelöltjét Hugo Chávez venezuelai elnök, még akkor sem, ha ez a két ország diplomáciai kapcsolatainak a megszakításával jár.
2010. december 29. szerda 11:16 - HírExtra
Chávez az állami televízióban kijelentette: "ha az Egyesült Államok ki akarja utasítani nagykövetünket, ám tegye. Ha meg akarja szakítani a diplomáciai kapcsolatokat, ám tegye. Washington megtehet mindent, amit akar, de mi akkor sem fogadjuk ezt az urat". Vagyis Larry Palmert, a nagyköveti posztra jelölt diplomatát. Chávez már korábban is hangoztatta: hallani sem akar arról, hogy Palmer átvegye a caracasi amerikai külképviselet vezetését, mert a jelölt "tiszteletlenül viselkedett" a venezuelai kormánnyal szemben.

A dél-amerikai ország szocialista nézeteket valló elnökét az bőszítette fel, hogy Palmer augusztus elején a washingtoni szenátus külügyi bizottságának meghallgatásán említést tett azokról a kolumbiai vádakról, hogy Venezuela menedéket nyújt a kolumbiai lázadóknak. Mint mondta, biztos abban, hogy venezuelai kormánytagok kapcsolatban állnak velük.

Egy kérdésre válaszolva azt is mondta, hogy a venezuelai hadseregben "a jelentések szerint rendkívül alacsony a morál, kiváltképp a politikai kinevezések miatt". A diplomata emellett aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Kuba egyre nagyobb befolyást gyakorol a venezuelai hadseregre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását