2024. április 19. - Emma

Poirot kitüntetést kap

Annie Lennox énekesnő és David Suchet színész, Hercules Poirot megformálója is kitüntetést kap II. Erzsébet brit uralkodótól.
2010. december 31. péntek 11:30 - HírExtra
Az 56 éves Annie Lennoxot jótékonysági munkájáért díjazzák, míg David Suchet filmes és színpadi munkásságáért kap elismerést.

A pénteken nyilvánosságra hozott újévi kitüntetési listán Antonia Fraser írónő, Harold Pinter Nobel-díjas szerző özvegye is szerepel, csakúgy, mint Martin Broughton, a British Airways elnöke és Roger Carr, a Centrica energiavállalat elnöke is.

A kitüntetettek között sportoló is van, Graeme McDowell golfozó, a Ryder kupa győztese. A királynő Howard Webb játékvezetőt is elismeri, Webb az első "spori", aki 1974 óta labdarúgó világbajnokságon döntőt vezetett. A bíró a 2010-es vb fináléjában fújta a sípot.

A művészek közül Steve McQueen, Turner-díjas kortárs alkotó, filmes szakember kap kitüntetést. McQueen az IRA politikai foglyainak 1981-es éhségsztrájkjáról szóló filmmel aratott nagy sikert 2008-ban. A listán szerepel Sandy Powell jelmeztervező, aki többek közt a Szerelmes Shakespeare és az Aviátor című filmekért Oscar-díjat kapott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását