2024. április 20. - Tivadar

Tarol az Üvegtigris 3

A december 15-i premier óta csaknem 200 ezren látták az Üvegtigris 3-at, Rudolf Péter vígjátéka ezzel 2010 legsikeresebb magyar filmjének bizonyult - tájékoztatott Tamás Dorka, a film sajtóreferense.
2011. január 3. hétfő 18:37 - HírExtra
A közlemény szerint a bemutató után három héttel is az Üvegtigris 3 vonzotta a legtöbb nézőt a magyarországi mozikba: december 30-a és január 2-a között is 32120 jegyet váltottak a trilógia harmadik részére.

Mint az alkotók felidézik, a bemutató hetében a szereplők, producerek és Rudolf Péter rendező-főszereplő minden este más nagyvárosban vettek részt közönségtalálkozókon, ahol közvetlenül tapasztalhatták meg a közönség reakcióit. "Nagyon örülünk, hogy sikerült olyan filmet bemutatnunk, amely nem osztotta meg az embereket, hanem a közönség és a szakma is szeretettel fogadta. (...) Bebizonyosodott, hogy lehet olyan közönségfilmet készíteni Magyarországon, aminek a népszerűségét nem árnyékolják be szakmai kifogások sem" - idézi a közlemény Rudolf Pétert.

Az Üvegtigris 3-ban a régi gárda mellett (Rudolf Péter, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Szarvas József, Horváth Lajos Ottó, Csuja Imre) új színészek is feltűnnek, Kamarás Iván játssza például a budapesti sztárügyvédet. A női szerepeket Szabó Erika, Pikali Gerda és Ruttkay Laura alakítja. A forgatókönyvet Búss Gábor Olivér, Hársing Hilda dramaturg és Rudolf Péter írták, az operatőr Kapitány Iván, a vágó Kiss Wanda, a film producerei Kovács Gábor és Pataki Ági voltak.

A trilógia első része 2001 októberében került a mozikba, 120 ezer nézőt vonzott, és 125 ezer DVD kelt el belőle. A második rész 2006 januárjában indult, és 310 ezren látták, a DVD-eladások száma pedig meghaladta a 66 ezret. Az Üvegtigris 3 2010. december 15-e óta a Szuez Film forgalmazásában országosan 40 kópiával fut a hazai mozikban.

Mint film egyik producere, Kovács Gábor az MTI-nek korábban elmondta, az Üvegtigris 3-at negyven napon át forgatták három kamerával, mintegy 300 millió forintból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását