2024. április 20. - Tivadar

Két részre vált a Motorola

A Motorola amerikai cég kedden hivatalosan is két részre vált, miután a létrehozott két új társaság részvényeivel kedden először folyt kereskedés a New York-i értéktőzsdén.
2011. január 4. kedd 16:48 - HírExtra
A Motorola feldarabolását már évek óta tervezték. A társaság 2007-ben még a második legnagyobb mobilgyártó volt a világon, ezt követően viszont egyre gyorsabb ütemben csökkent piaci részesedése, majd veszteségessé vált.

A feldarabolási tervek 2010 elejére váltak véglegessé, majd a céget két részre bontották. Az egyik fő tevékenysége rendőrségi rádiók, és már professzionális termékek gyártása, a másik a fogyasztói elektronikai területet, benne a mobiltelefon-gyártást viszi tovább.

A fogyasztói elektronikai termékgyártó Motorola Mobility Holdings Inc. részvényára 11,7 százalékkal (3,40 dollárral) 32,50 dollárra nőtt a cég részvénykereskedésének első napján. A másik vállalat, a Motorola Solutions Inc. árfolyama 10 centtel 37,25 dollárra emelkedett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását