2024. március 29. - Auguszta

Kinek jó 2011-ben?

Várhatóan szoftvermérnöknek lesz a legjobb, olaj- és gázipari munkásnak a legrosszabb lenni az Egyesült Államokban 2011-ben - derül ki a CareerCast.com munkaügyi portál felméréséből.
2011. január 7. péntek 17:31 - HírExtra
A szakportál 200 szakmát vizsgált meg a juttatások, a munkahelyi környezet, az állásszerzési esélyek, a stressz és fizikai követelmények vonatkozásában. A felmérés szerint a legjobb szakma 2011-ben a szoftvermérnöki lesz, hála a high-tech készülékek és hozzájuk tartozó alkalmazások iránti töretlenül bővülő keresletnek. Az ebbe a szakmába tartozók kedvező karrierkilátásokkal vághatnak neki az idei évnek, munkájuk jellemzően alacsony stresszel, csekély fizikai követelményekkel és jó fizetéssel jár.

Szintén jó helyzetben vannak a matematikusok, kockázatelemzők és statisztikusok. A lista élén végző szakmákban rendszerint több mint kétszeresét - átlagosan évi 84 ezer dollárt (17,9 millió forint) - fizetik, mint a lista alján szereplő munkák esetében - az átlag itt 31 ezer dollár (6,6 millió forint) körül mozog.

A legrosszabb állás a felmérés szerint az olajfúró kutakon és a gázvezetékeknél dolgozó munkásoké. Ők jellemzően napi 12 órát dolgoznak nehéz fizikai körülmények között, ráadásul munkájuk veszélyes is. A lista alján található még a vasipari munkás, a favágó, a tetőfedő és a taxisofőr.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását