2024. április 20. - Tivadar

Valóban adatokat gyűjtött a Google

A The Washington Post beszámolója szerint a dél-koreai rendőrség megerősítette: a Google több esetben is adatokat gyűjtött az internetezőkről.
2011. január 7. péntek 17:19 - Forján-Vass Máté
A rendőrség a lefoglalt merevlemezek alapján megállapította: a Google Dél-Koreában adatokat gyűjtött az internetezőkről, miközben a fényképeket készített a digitális térképkeresőjéhez. Az esetről már korábban beszámoltak, de most erősítették meg a hatóságok.

Állítólag nem volt szándékos az adatgyűjtés, ámbár harminc országban megtörtént. E-mail címeket, jelszavakat és a látogatott oldalaik listáját rögzítette azon felhasználókról, akik jelszóval nem védett vezeték nélküli netet használtak.

A rendőrség viszont kiállt a Google adatvédelmi eljárása mellett. A cég folyamatosan együttműködik a hatóságokkal. Az nem világos, hogy a vállalat és az alkalmazottak számíthatnak-e büntetésre.

A Google Korea szóvivője, Kate Park kijelentette: Amint tudjuk, hogy, mi történt, azonnal megszüntetjük az adatgyűjtést.”

Az adatgyűjtés miatt több ország is vizsgálódik, történtek-e hasonló adatgyűjtések a Google részéről, és ha igen, milyen típusú adatokra tettek szert.

Forrás: The Washington Post
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását