2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Rudolf Péter vígjátéka lett 2010 legsikeresebb magyar filmje. A színész-rendezővel beszélgettünk a film keletkezéséről, népszerűségének okairól és arról, lesz-e folytatás.
2011. január 9. vasárnap 08:13 - Kancsár Edina
Az eddigi adatok alapján, remek nézettséget produkált az Üvegtigris 3. Számítottak ekkora sikerre?

A reklámot megcsinálta az első két rész, a többiben csak reménykedni tudtunk. Nagyon bíztató, hogy a mostani hétvégén többen látták, mint az előzőn. Ennek oka, hogy a film saját életet kezdett élni, hiszen szájhagyomány útján egyre nagyobb népszerűségre tesz szert.

Hazudnék ha azt állítanám, hogy nem reménykedtünk ekkora sikerben, de manapság teljesen kiszámíthatatlan a gazdasági válság árnyékában, hogy hány embernek van kedve és pénze ellátogatni egy plázába. Ha egy család elmegy mozizni és még egy kis popcornt is eszik, az nagyon nagy költség. Ennek ellenére jól szerepelt a film, aminek nagyon örülünk.



Mennyire nehezítette meg a rendezést, hogy főszerepet is játszott közben?


Ez a rész volt számomra a legnagyobb kihívás, ugyanis megváltozott a szerepem. A figyelő pozícióból az események fő sodrába kerülő Lalit kellett megformáznom, ami komplikáltabb feladat volt.

Ott volt a technika, melynek segítségével vissza tudtam nézni magam, másrészt olyan emberek vettek körül, akiknek hallgatok a tanácsaira. De óriási előny volt, hogy másfél évig a forgatókönyv írásában is részt vettem, mert így volt időm a felkészülésre.

Milyen volt újra Lali bőrébe bújni, illetve ismét a régi csapattal dolgozni?

Azonnal otthon éreztük magunkat. Az első perctől kezdve élmény volt ismét belehelyezkedni ezekbe a szerepekbe. A forgatókönyvírásnál is arra törekedtünk, hogy ne játsszunk az idő ellen, hanem vállaljuk fel annak múlását.

A film végén, mikor azt mondja nekem Szarvas Józsi, hogy „Fuss Lali, fuss!”, nem véletlen, hogy Csoki azt mondja „nem bírná a szíve”. Vállaltuk, hogy öregebbek lettünk: nem húztuk be a pocakunkat, nem ragasztottunk be plusz hajakat és az őszségünket sem tüntettük el.



Az Üvegtigris 3 lett 2010 legsikeresebb magyar filmje. Mi a véleménye: a sikerhez hozzájárult az új karakterek (mint Szabó Erika és Kamarás Iván) bevonása?

Két nagyszerű színészről van szó. A mi történetünknek és munkánknak végig fontos része volt, hogy a legkisebb szerepeket is remek színészek játsszák. De rengeteget dolgoztunk a forgatókönyvön is, illetve ügyeltünk rá, hogy ne a régi poénokat puffogtassuk el.

Az Üvegtigris filmekre kedves-régi ismerősként tekintenek a nézők. Az eddigi eredmények alapján, most már kijelenthetjük, ez egy sikeres trilógia lett. Kevés sorozatnak sikerült háromszor is megnyernie a közönséget, mi a titka egy jó folytatásnak?

Nem akartunk egy ugyanolyan filmet csinálni, mint az első két rész. Nem tudom mi a titka, bár tudnám. Egy biztos: nagyon sok munkát fektettünk bele. Nem az volt a szándékunk, hogy lerángassunk róla még egy bőrt, hanem az előző két rész sikerén felbuzdulva szerettük volna még nagyobb kihívás elé állítani magunkat. Én nagyon szerettem az első két részt állóvíz jellegét, de harmadszorra már nem akartunk még egy ilyet csinálni.



Mik a jövőbeli tervei: várható majd Üvegtigris 4 is, vagy van esetleg más rendezői terve?

Ha a közeljövőben készíthetek filmet, az biztos nem az Üvegtigris negyedik része lesz. Szeretnék más történeteket is, más módon elmesélni. Vagyis, most a szándékaim között nem szerepel a folytatás, de ki tudja mi lesz később.

Eddig is öt évente jelentkeztünk, azt viszont még nem tudom mit fogok csinálok öt év múlva. De azért remélem, nem kell öt évet várnom egy következő forgatásig. Jó lenne, ha az életem részévé tudna válni a rendezés, de ilyen nehéz gazdasági helyzetben ez egyelőre csak álom.

Üvegtigris trilógia
A trilógia első része 2001 októberében került a mozikba, 120 ezer nézőt vonzott, és 125 ezer DVD kelt el belőle. A második rész 2006 januárjában indult, és 310 ezren látták, a DVD-eladások száma pedig meghaladta a 66 ezret. Az Üvegtigris 3 2010. december 15-e óta a Szuez Film forgalmazásában országosan 40 kópiával fut a hazai mozikban. Mint film egyik producere, Kovács Gábor korábban elmondta, az Üvegtigris 3-at negyven napon át forgatták három kamerával, mintegy 300 millió forintból. /mti/

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását