2024. április 19. - Emma

Bármikor jöhet a felszólítás

A Warner stúdióval történő együttműködés keretében az illegális letöltésre figyelmeztető üzeneteket fog kiküldeni előfizetőinek egy kanadai internetszolgáltató.
2011. január 10. hétfő 16:51 - HírExtra
A cég szerint előfordulhat, hogy lesz olyan jogsértő, akit lekapcsolnak a hálózatról.

A Yahoo Canada értesülései szerint a Shaw Cable internetszolgáltató a stúdiótól érkező panaszok alapján figyelmeztetni fogja illegális letöltésen ért előfizetőit az elkövetett jogsértések észlelésére.

A cég közleménye szerint az internetszolgáltató ezzel a lépéssel a tartalomszolgáltatók és
jogtulajdonosok felé irányuló kötelezettségének tesz eleget, közvetlenül pedig a Warner Brothers stúdióval történő megállapodás eredményeként indítja el az intézkedést.

A program elindítása az ún. három csapásos rendszer elindításának előfutára lehet, ugyanis, ha a Warner a szükséges bírósági döntést megszerzi, az internetszolgáltatónak kötelessége a súlyos jogsértésen ért előfizetőjének internetkapcsolatát felfüggeszteni.

A kalózkodás visszaszorítására irányuló intézkedés bejelentése során a Shaw Cable elnöke hangsúlyozta, a cég nem fogja kiadni az előfizetők személyes adatait a jogtulajdonosoknak. Mint mondta, technikailag egy értesítés továbbításáról van szó: a cég tájékoztatja érintett előfizetőjét arról, hogy illegális letöltés miatt értesítést kapott a stúdiótól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását