2024. május 17. - Paszkál

Soványan szerepelt a forint

Jelentősen gyengült a forint hétfőn a bankközi devizapiacon, délután négy órakor az eurót 280,10 forinton jegyezték, míg pénteken délután 276,55 forint, hétfőn reggel 278,20 forint volt.
2011. január 10. hétfő 22:13 - HírExtra
Nap közben 280,50 forintig is erősödött az euró. Kereskedők szerint elsősorban Portugália segélykéréséről felröppent hírek hatására kezdett gyengülni az euró. Korábban a Der Spiegel német hetilap arról számolt be, hogy több európai ország - köztük Németország és Franciaország - nyomást gyakorolt a nehéz pénzügyi helyzetbe került Portugáliára, hogy a piaci szereplők megnyugtatása érdekében fogadja el a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió mentőcsomagját.

A hírt később cáfolták, ezzel együtt a figyelem középpontjába került Portugália. Szakértők szerint ez néhány hétig még eltarthat. Kereskedők szerint gyengült ugyan a lengyel zloty és a cseh korona is, ám közel sem olyan mértékben, mint a forint.

A dollárt hétfőn délután 216,80 forinton jegyezték 1,2915 dolláros euró árfolyam mellett. Pénteken délután a dollárt 212,68 forinton, az eurót 1,3007 dolláron jegyezték.

A svájci frank jegyzése 223,10 forint volt hétfőn délután, napközben 225 forint fölé is erősödött, pénteken délután egy frankért még 220,76 forintot kellett fizetni. 100 japán jen jegyzése 261,60 forint volt a péntek délutáni 255,91 forint után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását