2024. április 25. - Márk

Iszapkatasztrófa: 95 család építtet új házat

A tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa károsultjai közül 95 család döntött új ház építéséről, 73 már választott is a megadott típustervek közül.
2011. január 21. péntek 18:37 - HírExtra
Mondta  Nagy Anna kormányszóvivő egy pénteki háttérbeszélgetésen. Emlékeztetett: a károsultak január végéig jelenthetik be az új ház építésére vonatkozó szándékukat; akik ezt a határidőig nem teszik meg, használt lakást vásárolhatnak vagy pénzbeli megváltást kérhetnek. Használt lakás vásárlásáról eddig 106 család nyilatkozott, 65-en helyreállítást kértek, négy család pedig még nem döntött.

Jelenleg a károsultak közül 99 családnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bérel lakást, hat családot a Magyar Honvédség szállásolt el Meggyeserdőn, három család továbbra is a devecseri iskolában lakik, a többiek rokonokhoz vagy hazaköltöztek, illetve saját erőből oldották meg elköltözésüket.

Nagy Anna kitért arra is, hogy a Magyar Kármentő Alapban csütörtökig 1 milliárd 759 millió forint gyűlt össze. Az összeg nagy részének felhasználásáról rövidesen dönt a kormány, ahogy várhatóan heteken belül határoz a Mal Zrt. jövőjéről is - mondta a kormányszóvivő.




Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását