2024. április 25. - Márk

Apad is, árad is

A megelőző napok csapadékából és a hóolvadásból keletkezett újabb tiszai árhullám Tiszaderzs és Kisköre között tetőzik, a folyó Martfűig kis mértékben árad, alatta lassan apad.
2011. január 22. szombat 13:17 - HírExtra
A vízszintek a másodfokú árvízvédelmi készültséghez rendelt értékekhez hasonlóak - közölte a területi vízügyi igazgatóság védelemvezetője. A Tisza mellékfolyóin vegyes a kép: Zagyva-Tarna vízrendszerben kisebb szintemelkedések történtek, míg a Hármas-Körös és a Hortobágy-Berettyó végig apad - tette hozzá Lovas Attila vízügyi igazgató. Tájékoztatása szerint a veszélyeztetettség mérséklődését jelzi, hogy döntően már csak első fokú, lényegében figyelőszolgálattal járó árvízvédelmi készültséget tartanak fenn a legtöbb helyen.

Egy kivétel van, a Hortobágy-Berettyó Karcag és Kisújszállás közötti szakasza, ahol továbbra is harmadfokú a készültség.

Árvíz elleni védekezésben az elmúlt 24 órában 207 fő vett részt. Változatlanul szivattyúztak az őrházaknál, Szolnok belterületén a Paprika utcánál, Tiszasüly belterületén, valamint a tiszaburai templomnál. Tiszabura határában a katasztrófavédelem által biztosított berendezésekkel a tiszaburai önkormányzat folytatott szivattyúzást.

A Közép-Tisza vidékén a kedvező időjárásnak köszönhetően csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága, jelenleg 688 négyzetkilométernyi földet áztat a víz.

Belvízvédelmi fokozatban nem történt változás, így másodfokú a készültség nyolc, míg harmadfokú két igazgatósági szakaszon. Hetvenegy szivattyú pénteken 4,1 millió köbméter vizet emelt át a befogadók irányába. A lakott területek vízmentesítése érdekében Újszász, Jánoshida, Alattyán, Jászkisér, Jászdózsa, Sarud és Jásztelek önkormányzatának az igazgatóság szivattyút illetve szivornyát - folyadékot szállító szívócsövet - biztosít.

A folyamatos vízátfolyások miatt továbbra is le van zárva a Jásztelek-Jászapáti közötti út, illetve a Fegyvernek és a 34-es számú főutat összekötő műút. Elöntés veszélyezteti a Kétpó-Mezőtúr közötti 4632-es számú közlekedési utat is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását