2024. április 25. - Márk

Elfogták a gyógyszerhamisítót

Hamis fájdalomcsillapítókat, szívgyógyszereket, potencianövelő készítményeket értékesített nemzetközi szinten az a kínai származású kereskedő, akit Új-Zélandon vettek őrizetbe. Elfogásában az amerikai hatóságok is közreműködtek.
2011. január 27. csütörtök 18:17 - HírExtra
Egy hónapig előzetes letartóztatásba helyezte az új-zélandi bíróság azt a kínai férfit, akit három éves nyomozás eredményeként, hamis gyógyszerek terjesztésének gyanújával a napokban vettek őrizetbe a helyi hatóságok.

Elfogásában az Egyesült Államok Vám- és Határőrsége (CBP), valamint az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóság (FDA) is közreműködött. A The Dominion Post értesülései szerint az Egyesült Államok a gyanúsított kiadatását kérte Új-Zélandtól. Arról, hogy az ország átadja-e az amerikai hatóságoknak a férfit, még nem döntöttek.

Az új-zélandi hatóságok közlése szerint a kínai férfi egy nemzetközi, hamis gyógyszereket terjesztő hálózat tagja volt. A hamisítványok Kínából származtak, és azokat az interneten terjesztették. A férfi által forgalmazott hamisítványok között hamis fájdalomcsillapítók, szívgyógyszerek és potencianövelő szerek is szerepeltek.

A szakértők szerint az eset rávilágít arra, hogy a nemzetközi együttműködés milyen eredményes lehet a határokon átívelő bűnelkövetések felderítésében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását