2024. április 16. - Csongor

Szili Svájcban bizonyít

Kissé váratlanul új ponttal bővült Szili István programja: a Felix Promotionnel együttműködő középsúlyú bunyós február 5-én a Bázel melletti Frenkendorfban húz kesztyűt.
2011. január 28. péntek 21:02 - HírExtra
Érezhetően nem felejtették el Svájcban, hogy Szili István profi pályafutása első öt mérkőzését ott vívta. Karrierje korai szakaszának menedzsere ugyanis meghívót küldött neki, amelynek értelmében február 5-én egy bolgár öklözővel hat menetet küzdhet a Bázelhez közeli Frenkendorfban.

„Az ottani közönség szeretett volna még egyszer látni, ezt megbeszéltem a pályámat tavaly ősz óta egyengető Rácz Félixszel, aki rábólintott. Úgy gondoltuk, ha már elmaradt a január tizennegyedikére tervezett fellépésem, ennél jobb alkalmat nem lehet találni a pótlására. Svájc után pedig irány Nyitra, február huszonötödikén már ott lesz jelenésem” – árulta el a hét meccs után is veretlen Szili.

A nyitrai gála (amelynek főmeccsét a Felix Promotionnel ugyancsak együttműködő Kovács Tamás, alias Tomi Kid vívja a WBO Európa-bajnoki övéért) sorsfordító lehet Szili életében, hiszen azzal jár le a hárommeccses „bizonyítási időszaka” Rácz Félix csapatánál.

„Remélem, továbbra is marad a kapcsolat – vallotta be a kőszegi bunyós. – Mindenképpen jelentősebb célok felé akarok orientálódni, ehhez pedig elengedhetetlen Félix szakmai tapasztalata és segítsége. Hamarosan interkontinentális vagy Európa-bajnoki övért akarok küzdeni, de hogy pontosan mi lesz a végállomás, Félixre bízom, ő tudja, mi a jó nekem.”

Más téren viszont már megtörtént a váltás, miután Bertók Róbert az FP küzdősportszakágának vezetője lett, Istvánnak edző után kellett néznie, és úgy tűnik, szűkebb pátriájában megoldást is talált. Jelenleg Varsányi Áronnal és Gombai Jánossal készül otthon, a jól sikerült alapozást pedig kesztyűs edzések követik, de már Szlovákiában, az újdonsült csapattárs, Tomi Kid segítségével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását