2024. április 19. - Emma

Szűr a google

Elsőként az automatikus befejezések rendszerét szigorította meg a Google.
2011. január 28. péntek 13:34 - HírExtra
Néhány napja a kereső nem ajánl fel automatikus találati lehetőséget, ha a felhasználó a torrent kifejezést tartalmazó szavakat gépel be.

2010 decemberében jelentette be a Google, hogy bevezet bizonyos kalózkodás elleni technológiai megoldásokat, amelyek megkönnyítik majd a jogérvényesítést, módosítják a hirdetési mechanizmust és a legális szolgáltatásokra mutató linkeket helyezik előtérbe.

Közölték, hogy a jövőben akadályozni fogják, hogy a kereső által felajánlott automatikus befejezésekben a kalózkodáshoz szorosan kötődő fogalmak jelenjenek meg. A TorrentFreak beszámolója szerint ez utóbbi rendszer néhány napja már működik, igaz, jelenleg elég véletlenszerűnek tetsző szűrést használ.

A keresés során automatikus befejezést felajánló ún. Autocomplete szolgáltatás nem mutat többé semmilyen szókombinációt, amely a torrent kifejezést tartalmazza. Ilyenformán a felajánlott lehetőségek közül szűri a BitTorrent, a uTorrent vagy az Ubuntu Torrent kifejezéseket.

Bár nem tartalmazzák a torrent szavakat, szűrik továbbá a Rapidshare és a Megaupload neveit is. A január 27-i állapot szerint azonban a rendszer továbbra is automatikus befejezést ajánl, ha a felhasználó olyan BitTorrent kliensek nevét kezdi begépelni, mint a BitComet és a Vuze, és továbbra is automatikusan segíti a keresést, ha a 4shared, a HotFile, a MediaFire vagy épp a The Pirate Bay kifejezéseket kezdi beírni.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását