2019. március 25. - Irén, Irisz

Tilos a korcsolyázás a Balatonon!

Összességében alkalmatlan a Balaton jege a téli sportokra - közölte Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Kapitányság vezetője.
2011. február 3. csütörtök 18:15 - HírExtra
A rendőrkapitány elmondta, hogy az elmúlt napok hideg időjárása miatt a Balatont sok helyen összefüggő, sima jégréteg borítja, az viszont nem látszik, hogy hol milyen vastag a jég. Több helyen hiába alakult ki a 10-15 centiméteres jégvastagság, mégis veszélyesen vékony lehet a közvetlen parti sáv jege 5-10 méter szélességben. Hozzátette: akadnak - főként a déli parton - olyan részek, amelyek még biztonságosak, de kétséges, hogy a pénteken kezdődő felmelegedésben meddig maradnak azok. Siófokon egyelőre nem zárt be a kijelölt jégpálya.

Amint elkezd olvadni a Balaton jege, a jogszabályok értelmében tilos lesz a jégen tartózkodni - hangsúlyozta Horváth László.

A Balaton nyugati, északi és keleti partszakaszain vékony, 2-6 centiméteres, míg a déli parton 10-15 centiméteres jégvastagságot is mértek. A komp közlekedik Szántód és Tihany között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását