2024. április 18. - Andrea, Ilma

A lakosság segítségét kéri az anyuka

A nyilvánosság segítségét kérte eltűnt gyermekei felkutatására szerdán egy Svájcban élő olasz nő.
2011. február 9. szerda 20:51 - HírExtra
A történtek több mint egy hete valósággal megrázták Európát, az ügyben immár három ország - Olaszország, Franciaország és Svájc - rendőrsége nyomoz. Az ikrek apja, Kaspar Matthias Schepp kanadai születésű svájci lakos január 28-án hétvégi láthatásra magával vitte az elvált olasz feleségénél, Lausanne-ban nevelkedő lányait, a 6 éves ikerpárt, Alessiát és Liviát. A megbeszélt időre - január 30-án - azonban nem vitte vissza a gyerekeket anyjukhoz, hanem Lausanne melletti otthonából egy svájci rendszámú, Audi A6 márkájú autóval Franciaországba távozott velük.

A 43 éves férfit látták Annecyben, Toulonban és Marseille-ben is, ahol január 31-én három menetjegyet vett egy Korzikára induló kompra. A szálak Marseille-ből Olaszországba vezettek, ahol a rejtélyes ügy drámai fordulatot vett: múlt pénteken rábukkantak a férfi holttestére a dél-olaszországi Bari közelében, egy vasúti pályatesten. Schepp valószínűleg öngyilkosságot követett el, egy vonat alá vetve magát.

A két kislánynak azonban nyoma sincs, és a három ország rendőrsége az olasz csendőrséget, polgári védelmet, tűzoltóságot, de még a barlangi mentőket és a keresőkutyás szolgálatokat is bevonva igyekszik a két kislány nyomára bukkanni.

Kiemelt fontosságúként kezeli az ügyet az Interpol is, és riadóztatta mind a 188 tagországát, megküldve nekik a lányok fényképét.

Az édesanya számára az első, némileg bíztató jelet a francia államügyészség szerdán közzétett nyomozati beszámolója tartalmazta. A jelentésből az tűnt ki, hogy szemtanúk február 1-re virradó éjszaka látták az édesapát és két lányát a dél-korzikai Propriano kikötőbe tartó kompon.

Az anya ezt követően tette közzé drámai hangú felhívását, a nyilvánosság, illetve szemtanúk támogatását kérve. Felhívásában hangoztatta: reményt keltően hatott számára az, hogy szemtanúk látták elrabolt gyermekeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását