2024. április 19. - Emma

Bajt okozott a gyógyszer

Több betegnél is műtéti beavatkozásra volt szükség, hogy helyrehozzák a hamis gyógyszerek fogyasztása okozta sérüléseket Kínában. A betegek szemészeti problémájukra hamis rákgyógyszert kaptak a sanghaji kórházban.
2011. február 9. szerda 21:25 - HírExtra
A SecuringPharma értesülései szerint összesen 116 beteget kezeltek a Sanghaji 1. számú Kórházban hamis Avastin pirulákkal. Az eredeti készítményt a Roche egyik leányvállalata fejlesztette ki vastagbélrák kezelésére, de a hamisítványt szemfenéki meszesedésben szenvedő páciensek kezelésére használták.

A több mint száz betegből 61 esetében lépett fel mellékhatás és fertőzés a hamisítvány fogyasztásának eredményeként, amely 17 beteg esetében olyan súlyos volt, hogy műtéti beavatkozásra volt szükség állapotuk javítása érdekében.

A hamis készítményeket egy sanghaji rákközpont vásárolta illegálisan, onnan került át a kórház szemészeti osztályára. A kínai hatóságok a gyógyszerek forrását és terjesztési útvonalát még nem tudták teljes körűen felderíteni, de a rákközpont több alkalmazottját is gyanúsítottként kezelik, mivel az egészségügyi szervezet irodájában is találtak a veszélyes készítményekből.

A sanghaji kórházban két orvost felfüggesztettek hivatásuk gyakorlása alól fél éves időtartamra, az intézmény főigazgatója és igazgatóhelyettese fegyelmi büntetést kapott, és az eset bekerült a személyes kartonjukba is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását