2024. április 25. - Márk

MSZP: Selmeczi mondja vissza

Az MSZP felszólítja Selmeczi Gabriellát, hogy vonja vissza a hétfőn benyújtott képviselői indítványát és a magán-nyugdíjpénztári vagyon kezelésének és átadás-átvételének ellenőrzését bízzák a PSZÁF-ra.
2011. február 9. szerda 16:02 - HírExtra
Jelentette ki szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Kormos Kata, az ellenzéki párt szóvivője. A fideszes politikus képviselői önálló indítványa lehetőséget teremtene arra, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) ellenőrizhesse az állami nyugdíjrendszerbe visszalépő pénztártagok portfólióját képező eszközöket, és azok átadását az államnak. Kormos Kata véleménye szerint értelmezhetetlen az indítvány, hiszen a magánnyugdíjpénztárak vagyonátadásához köthető minden szükséges adat jelenleg is a PSZÁF rendelkezésére áll.

Azt mondta, hogy a törvényjavaslatot nehezen lehet másként magyarázni, mint úgy, hogy annak célja a megfélemlítés. Szerinte ha elfogadják a javaslatot, a jövőben a Kehi szabadon megvizsgálhatja bárkinek a bank- és értékpapírszámláját, akkor is, ha az illető semmilyen közpénzt nem használ fel. A szóvivő úgy értékeli, hogy a kormány olyan adatokat kíván begyűjteni, amelyek semmilyen törvényes célt nem szolgálhatnak, a nyugdíjvédelmi biztos pedig "homályos és kibúvó válaszokat" ad a javaslat magyarázataként.

A magánnyugdíjpénztárak nem voltak veszteségesek - emelte ki Kormos Kata, hozzátetéve: nem lehet kijelenteni, hogy miközben az önkéntes magánnyugdíjpénztárak nem veszteségesek, akkor a sokkal szigorúbban szabályozott kötelezőek azok lennének. Kijelentette azt is, hogy az állami nyugdíjrendszer az összeomlás szélén áll, amit a demográfiai adatok is bizonyítanak.

A PSZÁF honlapja szerint minden magánnyugdíjpénztár reálhozamot produkált - hívta fel a figyelmet az MSZP szóvivője.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását