2024. március 29. - Auguszta

Népopera másképp

Maria Joao, a portugál jazz koronázatlan királynője és a belga énekes, David Linx a szólistája annak a produkciónak, amelynek révén új aspektusból, új köntösben kerül a közönség elé Gershwin háromórás népoperája, a Porgy és Bess.
2011. február 13. vasárnap 08:02 - HírExtra
Igaz, a Brussels Jazz Orchestra új alkotása az eredeti mű slágereit megőrizve új dallistát állított össze, a cselekményben David Linx egykori atyai jó barátjára, mentorára, James Baldwinra, a híres amerikai íróra emlékezve az emberközpontúságot hangsúlyozza.

A két énekes főszereplő személye és művészi habitusa egy érzelmektől fűtött, szenvedélyes feldolgozást sejtet. Maria Joaóban annyira elevenen élnek a ritmusok, a dallamok és a brazil temperamentum, hogy számára a kirobbanó önkifejezés jelenti a természetes közeget. Ő nem arra született, hogy a dalokat csak úgy , eredeti formájukban elénekelje: minden megnyilvánulásában érezni lehet az egyéniséget, miközben teljes spektrumában kihasználja hangja szédületes mélységeit és magasságait.

Európa egyik legkiválóbb és legegyénibb énekese a brüsszeli születésű David Linx, akinek óriási érzelmi töltéssel fűtött hangja azért tud könnyed is lenni. Munkásságának negyed százada alatt számos dal, film és balett zeneszerzője is volt, aki pontosan tudja-érzi, milyen eszközökkel lehet a színpadon igazi drámai feszültséget teremteni.

A Frank Vaganée zenei irányításával megvalósuló Egy Porgy és egy Bess 2011 januárjában Brüsszelből indult meg koncertkörútjára és Maastricht majd Zágráb után február 21-én érkezik a Müpába.
Forrás: MTI-OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását