2024. április 19. - Emma

Visszamenőleg vizsgálhatják a pénztárakat?

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) visszamenőleg vizsgálhatná a magánnyugdíjpénztárak gazdálkodását és a működési költségeiket - közölte Selmeczi Gabriella (Fidesz) nyugdíjvédelmi megbízott.
2011. február 14. hétfő 11:50 - HírExtra
A miniszterelnöki megbízott a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alappal, valamint a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvények módosításáról azt mondta: a törvénnyel a Kehi-nek adnának felhatalmazást, jogosítványt, feladatot arra, hogy a magánnyugdíj-pénztári vagyont átvilágítsa.

Megjegyezte: a magánpénztárak elszámoltatása az állampolgárok felé közérdek; közel 3 millió állampolgár választotta a biztonságot nyújtó állami rendszert, amikor átléptek az állami nyugdíjrendszerbe.

A kormány támogatta az előterjesztést. A bizottság támogatta a javaslat tárgysorozatba vételét és az általános vitára bocsátását is 21 igen és négy nem szavazat mellett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását