2024. április 19. - Emma

Ismét lecsaptak az uzsorásokra

A tavaly novemberi, majd a mintegy hete történt sikeres uzsorás-akciókat követően, 2011. február 16-án, a délelőtti órákban újabb 2 uzsorást fogtak el az ózdi rendőrök.
2011. február 17. csütörtök 09:57 - HírExtra
A tavaly novemberi, majd a mintegy hete történt sikeres uzsorás-akciókat követően, 2011. február 16-án, a délelőtti órákban újabb 2 uzsorást (1 ózdi férfit és 1 ózdi nőt) fogtak el az ózdi rendőrök, akik – a nyomozás eddigi adatai alapján – az elmúlt években uzsorakölcsönök folyósításából tartották fenn magukat és családjukat.

A sértetteknek általában 30.000,- Ft körüli összegeket „folyósított” egy-egy alkalommal a két uzsorás, melyekre 50 és 100 % közötti kamatot kértek. Mivel a havonta folyamatosan kamatos-kamattal – az uzsorások által önkényesen megállapított többtízezer forinttal – megnövelt összegeket a „kölcsönvevők” nem tudták megadni, így a „magánbankosok” számítása szerint 1-2 év leforgása alatt 450.000,- Ft és 1.200.000,- Ft közötti összegű tartozást halmoztak fel az anyagilag ellehetetlenült sértettek.

Ha valaki eleget tett „fizetési kötelezettségének”, akkor sem menekülhetett, hiszen minden hónapban megjelent a sértetteknél az uzsorások egyike és újabb és újabb pénzmennyiségeket követelt. A fizetés megtagadása esetén az uzsorások súlyos, élet és testi épség elleni bűncselekmények elkövetésével fenyegették meg őket, így újra és újra fizettek.

A bűnelkövetők leleplezését és elfogását az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya végezte.

Az ügyben végzett nyomozás alkalmával idáig beszerzett személyi bizonyítékok adatai alapján a két uzsorás több rendbeli uzsora bűncselekmény és több rendbeli zsarolás bűntett elkövetésével gyanúsítható, ezért őket az Ózdi Rendőrkapitányság őrizetbe vette előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.
Forrás: police.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását