2024. március 29. - Auguszta

A first lady ruhája volt a téma

Némi felzúdulást okozott az orosz fővárosban a "35 dolláros ruha" ügye. A közelmúltban Michelle Obama, az amerikai elnök neje egy tévéműsorban bevallotta, a ruhát, amelyet visel 35 dollárért vásárolta.
2011. február 20. vasárnap 12:25 - HírExtra
Moszkvában azonban a legalaposabb keresés ellenére nem találtak az érdeklődők ennyiért minőségi holmit. A first lady a Today Show című tévéműsorban szerepelt, és a bókoló műsorvezetőnek elmondta: fekete alapon fehér pöttyös ruháját 35,94 dollárért vette a H&M-lánc egyik áruházában. Ezután állítólag az amerikai nők is megrohanták a láncot "Michelle ruhájáért".

Nem így Moszkvában, ahol különösen nagy súlyt helyeznek a jómódú emberek a drága, márkás holmikra. Itt csak a Komszomolszkaja Pravda című lapnak jutott eszébe felderíteni, kapható-e az orosz fővárosban ennyiért ruha.

A riporter egy bevásárlóközpontban kereste fel az áruházat, ahol talált egy, az elnök feleségéével azonos mintájú, bár nem fekete, hanem áttetsző sötétkék, műszálból készült ujjatlan ruhácskát. Indonéziában készült, a girbe-gurba varrással, és itt-ott szálak lógtak belőle. És még ez is 50 százalékkal drágább volt, mint a first lady ruhája.

Egy divattervező a lapnak elmondta: az orosz politikusok többnyire 5000 eurós öltönyökben járnak, úgy hiszik, öltözetüknek is a jólétet kell tükrözni, s feleségeikkel "összeöltöznek". Michelle Obama viszont nyilvánvalóan a választókra van tekintettel. Az pedig elképzelhetetlen, hogy egy orosz politikus vagy gazdag ember besétáljon egy egyszerű boltba.

"Michelle Obama olcsó eleganciája azonban csalóka: nem lehet 30-40 dollárért jól kinézni. Az elnök felesége karcsú, remek a bőre, sehol egy ránc, ettől elegáns, nem a ruhától, ezt pedig fitnesszel és kozmetikával éri el, ami nem 35 dollár" - mondta az illető.

Egy gazdasági szakember pedig arra világított rá: Amerikában a kereskedelmi láncok versenyben állnak egymással, és amikor a válság miatt csökkent a forgalom, leszállították áraikat. Oroszországban a verseny csak látszat, és a válság miatt kieső jövedelmet áremeléssel akarták pótolni, az "eszi, nem eszi" elve alapján.

Emellett az amerikai kormány paradicsomot teremt a kereskedőknek, az orosz kormány pedig a hazai termelés támogatására törekedve nagy vámokat szab ki, s ehhez már csak a helyiségbérleti díjak és a szolgáltatások árának drágulását kell hozzátenni, így máris érthetővé válik, miért kerül az Amerikában kapható, olcsó, de hordható ruha nem egész 7000, míg a hozzá hasonló, de sokkal silányabb minőségű holmi ugyanannál az áruházláncnál Moszkvában több mint 10000 forintnak megfelelő összegbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását