2024. április 20. - Tivadar
A HírExtra bemutatja a legújabb szakértői kormányunkat. Írásunkra kéretik - majdnem - viccként tekinteni. A cikk elolvasása tizennyolc év felett ajánlott!
2011. február 20. vasárnap 13:09 - Győry S. József, Tóbiás Gábor
Kolompár Orbán - miniszterelnök

Világunk folyamatosan változik, ez alól országunk sem kivétel. A szakemberek 1993-ban négyszázhatvannyolcezerre, 2003-ban közel hatszázezerre becsülték a cigány kisebbség arányát, nem nehéz elhinni, hogy ez a szám jelenleg is növekszik.

Az Egyesült Államok „hamburgertrónján” az első afroamerikai elnök székel, így hazánknak sem ártana felzárkózni a nagyokhoz, már csak a fenti statisztikát figyelembe véve sem. Kolompár Orbán igaz hogy Kolompár, de Orbán. Ennyi.

Előny: Általános iskolai végzettsége van, így remekül kiszolgálja a nagyobb hatalmakat.

Hátrány: ugyan! Aljas rágalom!

Kelemen Annácska - Államfő


Az egyik mélybulvár online magazin arról tudatott minket, hogy a szőkeség nem szereti, ha az arcára élveznek. Még akkor sem, ha egyes források szerint negyvenezer forintért bárkinek odaadja a testét. Ne is élvezzenek oda, hiszen ez az arc egy ország - majdnem - vezetésére méltó. Vaníliáskarika helyett lehet, hogy egyéb, munkájához méltó eszköz kerülne a szemei elé, de legalább érdekfeszítő lenne. Bólogatni, bohóckodni, meghajolni, kezet - és egyebet - rázni pedig ő is tud. Hát nem jó?

Előny
: sokak szerint dekoratívabb, mint a legtöbb politikus. A kémeknek jó estét szerezne.

Hátrány
: negyvenezer forintja több embernek van, mint ahogyan azt az APEH tudja. Más államokról ne is beszéljünk.

Tasnádi Péter - Belügyminiszter

Nem kérdés, hogy Pintér Sándor hiánya óriási űrt okozna ezen a poszton. Egyedül Tasnádi lehetne az a személy, aki ezt a félelmetes hiányt pótolni tudná.

Törvénytisztelő magatartása, szimpatikus segítői gondoskodnak arról, hogy zökkenőmentesen folyjanak hazánk ügyes-bajos belügyei. Ráadásul a konyhában is kiválóan teljesít, ezzel magyar háziasszonyok ezreit venné le a lábáról.

Előny: kiterjedt gazdasági kapcsolatok.

Hátrány: milyen hátrány?!

Németh Sándor - Vallásügyi miniszter

A Hit Gyülekezetének karizmatikus vezetője ugyan nem garantált hogy minden napot bearanyoz, de a vasárnapot mindenképpen nagyon vidámmá teszi. Németh Sándor a vallásé, mi a vallásé vagyunk, a pénzünk pedig a vidám Németh Sándoré. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a vidám vezető kiűzné az országból a megélhetési prófétákat, mint Krisztus a templomból a kufárokat. Ráadásul vidáman.

Előny: vidáman megél a hitből. Vizet prédikál.

Hátrány: bort iszik és nem ad nekünk. Ugyanis az nagyon vidám lenne, de tiltja a vallása.

Sas József - Kulturális Miniszter

Sas Józsink nagyjából annyira vicces, mint egy tál lencse. A humor sajátos szikrái már a kádári-rendszerben is kerülték, azóta pedig kifejezetten menekülnek előle. 

Javasoljuk, hogy legyen ő a kulturális miniszter. A kultúra és a művészetek a hatalom megdöntésére is szolgálhatnak, ám mivel Józsink unalmas, biztosra vehetjük, hogy a lázadásveszély nem fenyegetné a kormányt.

Előny: van adócsaló „skillpontja”, így szorosan együttműködhetne Kolompár miniszterelnökkel.

Hátrány
: a végén persze lebukna. És még csak nem is viccesen.

Fekete Pákó - Külügyminiszter

Mindenki Pákóját a származása determinálja erre a posztra. Meglévő kapcsolatainak köszönhetően végre nyithatnánk Afrika felé is, hogy ne csak mindig a gőgös Nyugatot majmoljuk!
Pákó rátermettségét mi sem bizonyítja jobban, hogy magyarul is elég tűrhetően beszél, számíthatunk rá, hogy elősegíti a közös magyar-nigériai űrállomás létrejöttét.

Ugyanakkor kemény is tud lenni: az indiánok szemtelenségét már korábban sem tűrte. Ez is csak azt bizonyítja, hogy nincsen nála alkalmasabb ember erre a posztra.

Előny: bárkit azonnal levesz a lábáról fantasztkus előadói képességével.

Hátrány: kiejtés.

Stohl András - közlekedésügyi államtitkár

András (barátainak csak Buci) elvitathatatlan tudással és tapasztalattal rendelkezik a közlekedés terén. Roppant nagy gyakorlattal bír, ha kanyarok kiegyenesítéséről vagy a sebbességi korlátok átértelmezéséről van szó.

Előny: bármikor képes a tudat módosítására, ezzel könnyen rövidre zárhatja a vitás kérdéseket.

Hátrány: sajnos többletköltségekkel jár az alkalmazása, hiszen az ilyen-olyan porok nem olcsók.

Geréb Ágnes - egészségügyi államtitkár

Bizalomgerjesztő megjelenése, illetve a magyar egészségügyben és igazságszolgáltatásban szerzett mélyről jövő tapasztalatai miatt ő a legalkalmasabb ember erre a pozícióra.

Előny: csak az van. Aki ezt nem látja be: áruló. Tasnádi Úr tesz majd róla, hogy jobb belátásra térjen az ilyen eltévelyedett bárány.

Hátrány: félő, hogy kizárólag csak a frissen intézményesített Geréb Ágnes szülőotthonban lehetne életet adni leendő gyermekeinknek.

Dr. Buta okossága
"A politika az emberek érdekeit szolgálja, legalábbis az ősi hazugság szerint. Ember és ember között - bármit mondjon az  újliberális eszme - hatalmas különbség van: rátermettebb, kapzsibb emberek mindezt kihasználják és a tömeg élére állnak. Ígérgetnek, megvezetik az embereket, de ebből kiválóan megélnek. Amint hatalomra jutnak, az egyetlen céljuk az illúzió fenntartása; mert ilyen az ember természete. Nem mindegy hogy ki van hatalmon?  Én magamra szavazok!"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását